Derde dag van de Korfbal Challenge met RTC Groningen U13

Verlate update verrichtingen OWK en Combispelers op Korfball Challenge 2018 Jun BatteramVerlate update verrichtingen OWK en Combispelers op Korfball Challenge 2018 Rozemarijn FeenstraVerlate update verrichtingen OWK en Combispelers op Korfball Challenge 2018 Robin HoexumVerlate update verrichtingen OWK en Combispelers op Korfball Challenge 2018 Michiel KuiperVerlate update verrichtingen OWK en Combispelers op Korfball Challenge 2018 Rubin KoopmanMaar liefst vijf Combi jeugdspelers van OWK en haar samenwerkende korfbalverenigingen Rodenburg, Sparta en Zunobri, mogen op zondag 30 december 2018 aantreden op de Korfball Challenge 2018 in Rotterdam voor Groningen U13.

Met vijf wedstrijden tegen diverse regio's van Nederland, wordt het weer een mooi, maar zeker ook pittig toernooi. Tijdens het toernooiprogramma van Groningen U13 treden de Combispelers Jun Batteram (Combi D1), Rozemarijn Feenstra (Combi C1), Robin Hoexum (Combi D1), Rubin Koopman (Combi C1)en Michiel Kuiper (Combi C1) binnen de lijnen om hun kunsten te vertonen.

Met behulp van onze razende reporters ter plekke hopen we iedereen weer live up to date te houden van deze vijf toppers.

Update: 31-12-2018 15:00

alle eigen foto's en video's

Programma RTC Groningen U13 zondag 30 december 2018

Tijd   Ronde   Wedstrijd   Uitslag   Beschrijving Foto/Videolink
                   
15:30       Einde Korfball Challenge RTC U13 toernooi      

Met de Korfbal Challenge van 2018 bijna achter de rug mochten de jongste RTC's op de dag voor oud en nieuw hun toernooien spelen. In deze categorie geen buitenlandse ploegen of plaatsen in TeamNL te winnen, maar wel 13 talententeams van spelers jonger dan 13.

Groningen U13:

Het regioteam uit de provincie Groningen beleefde een zware Talenten Challenge. De ploeg wist geen enkele wedstrijd te winnen en moest met een zesde en laatste plek terug naar de noordelijkste provincie. Verscheidene spelers lieten wel echter wel goede dingen zien, zoals het inzicht van Jun Baterram. Er waren enkele leuke combinaties te zien bij RTC Groningen, maar uiteindelijk sneeuwde de ploeg onder tussen het korfbaltalent uit de rest van het land.

(Bron: Korfball.nl)

Compilatie KC18: Talenten Challenge U13 (bron: Korfball.nl)

                   
        Einde      

 Groningen U13 behaalde na een zwaar bestreden Korfball Challenge 2018 in Rotterdam de zesde plaats in  haar poule en deed opnieuw weer zeer veel nieuwe korfbalervaring op.

Combispelers Jun Batteram (Combi D1), Rozemarijn Feenstra (Combi C1), Robin Hoexum (Combi D1), Rubin Koopman (Combi C1) en Michiel Kuiper (Combi C1) kunnen samen met hun medespelers en hun coaches Jan Batteram (OWK) en Anne Wiersma (Rodenburg) uitkijken naar de selecties voor Groningen U13 2019.

Deze zijn inmiddels al gestart en natuurlijk hopen we weer op onze site op de speciale selectie pagina, het wel en wee van de verschillende selecties voor 2019 en onze (combi) spelers te publiceren.

                   
14:06   13   Zuid U13 - Groningen U13    8-4  

Ondanks de vermoeidheid van de vele wedstrijden die gespeeld worden, maar zeker ook door de inzet en concentratie die nodig is om tot het eigen spelletje te kunnen komen tegen deze sterke tegenstanders, haalt Groningen U13 ook de laatste wedstrijd alles uit de kast.

Dat dit nog niet altijd in het veld en op het scorebord resulteert in doelpunten dat is een kwestie van geduld. Ook de laatste wedstrijd van het toernooi moesten de Groningers verlies incasseren. Maar met een mooie bak aan ervaring en nieuwe ideeën over de leerpunten, kan er zeker tevreden en trots worden vertrokken naar Oostwold en omgeving.

                   
12:42   10   Groningen U13 - de Vallei U13   3-6   In de vierde wedstrijd speelt Groningen, ondanks verlies, haar beste wedstrijd. Tegen de Vallei weten de Groningers meer tot hun taken te komen waardoor het een leuke wedstrijd is en blijft voor beide teams. In de eerste helft gaat het dan ook mooi gelijk op en wordt de rust ingegaan met een 2-2 gelijke stand. Helaas wordt Groningen U13 in de tweede helft wat slordiger en geeft de Vallei hierdoor meer mogelijkheden die zij  netjes afronden. 
                   
               

Teamfoto met Giovanni van Bronckhorst

Groningen U13 tijdens Korfball Challenge 2018 in Rotterdam teamfoto met Giovanni van Bronckhorst

11:46   8    Midden Nederland U13 - Groningen U13    9-3  

 Spelend tegen Midden Nederland gaat de score in de eerste helft op hol. Midden Nederland weet de 6-0 snel op het scorebord te zetten en Groningen U13 kan de korf deze eerste helft niet vinden.

In de tweede helft lukt dit iets makkelijker, waardoor het team tweemaal een kans weet te verzilveren.

Rubin scoort hierin een mooi doelpunt na een sublieme pass van Wouter.

 Groningen U13 tijdens Korfball Challenge 2018 in Rotterdam

Foto's van Wim de Bruijne

 Foto's van Winanda van Zwamen

                   
11:00              

Tessa Lap uit Noord U19 geeft Groningen RTC U13 een peptalk voor hun wedstrijd tegen Midden Nederland U13

Noord U19 Tessa lap geeft Peptalk aan Groningen U13

OWK-ers in Noord u19 en Groningen U13 tijdens Korfball Challenge 2018 in Rotterdam

                   
10:50   6   Groningen U13 - het Oosten U13   4-11  

Het Oosten U13 was de tweede tegenstander van de dag. Groningen U13 kwam beter uit de startblokken. Doordat de heren en dames feller waren, kregen ze tegen het Oosten meer ruimte om een spelletje neer te zetten. De opening van de score 1-0 was dan ook voor de Groningers.Het Oosten nam vervolgens een spurt waarna Groningen U13 weer wist terug te komen tot 3-4. Na deze stand was het het oosten die de dienst uitmaakte en verder uitliep naar een 4-11 eindstand.

                   
9:26   3   Drenthe U13 - Groningen U13   11-2  

De eerste wedstrijd van het toernooi in Poule A was tegen Drenthe U13. Hoewel Groningen U13 graag scherp wilde beginnen lukte dit helaas niet. De Drenthen daarentegen wisten de korf zesmaal te raken voor de rust.

Robin Hoexum viel in de tweede helft in en scoorde direct zijn eerste poging en de tweede voor Groningen U13. Hoewel het ritme in de tweede helft beter was dan de aanvang van het toernooi, konden de verbeteringen in het veld nog niet omgezet worden tot een nadering van Drenthe U13.

Er werd dan ook afgefloten op een eindstand van 11-2 voor Drenthe U13.

  Foto's van Wim de Bruijne
                   
               

Aankomst in Rotterdam en snel omkleden, Jun Batteram en Robin Hoexum. twee van de vijf combispelers van OWK, Rodenburg en Sparta die deze dag uit zouden komen voor Groningen U13.

Tijdens de Korfball Challenge zullen de Coaches Jan Batteram en Anne Wiersma rouleren met drie vaste vakken. Zo krijgt iedereen zijn/haar speelminuten en een mooie korfbalervaring waarmee de jeugd weer verder kan.

 

Afdrukken