IKF U19 Korfbal World Championship 2019 dag 2

Deze mooi zaterdag werd er in Leeuwarden gewoon weer lekker in de zaal gekorfbald. Twee wedstrijden stonden er op het programma voor Tessa en haar U19 oranje. 

Tessa begon vandaag beide wedstrijden als wissel, maar kwam zowel in de eerste wedstrijden tegen Hongarije als in de tweede wedstrijd tegen Duitsland de tweede helft alsnog in het veld. 

De eerste wedstrijd tegen Hongarije was het krachtverschil tussen beide ploegen wel erg groot. Oranje had geen kind aan Hongarije en zette een monsterscore op het scorebord. Er werd gewonnen met 54-6. In de tien minuten die Tessa speelde, wist ze vier keer te scoren. 

Tegen Duitsland wist Oranje de korf een beetje minder gemakkelijk te vinden. Met andere vak samenstellingen was het her en der toch wat zoeken. In de eerste helft werden mooie aanvallen neergezet, maar de afronding was niet bij iedereen even scherp. De tweede helft mocht Tessa het veld in. Het was niet de beste wedstrijd van Oranje, toch werd er met 20-4 gemakkelijk gewonnen. 

Morgen is alweer de laatste dag van het toernooi met de finale op het programma voor Oranje. Deze start om 15.45 uur en wordt gespeeld tegen België. 

Foto's van het WK zijn te vinden op:

Afdrukken