Kop is eraf voor de selectie van KV OWK

Zaterdag 7 september, het moment waar velen smachtend op gewacht hebben. Het begin van het korfbalseizoen . Het veldseizoen weliswaar, sommigen zullen zeggen dat dit niet echt meetelt.  Met weer als vandaag kan uw reporter melden dat ook hij (of zij) op zulke dagen het veldkorfbal vervloekt. Desalniettemin hebben de staf en selectie van OWK er erg veel zin in het seizoen kan uw reporter melden. Want hij (of zij) heeft de selectie op de voet gevolgd de afgelopen weken en wil bij deze een korte samenvatting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met u delen.

Het seizoen begint natuurlijk niet in september. De transferperiode is namelijk roerig geweest en heeft nogal wat stof doen opwaaien in Oostwold en omstreken. Oude vedettes namen afscheid, zo stopten onder andere “De Tank” en “De Keizerin van OWK” met korfballen in het vlaggenschip van OWK. Hiervoor in de plaats schoven een aantal jonge en niet zo jonge talenten door vanuit het 3e team van korfbalvereniging OWK. Dit team staat ook wel bekend als de kweekvijver van de selectie, menig speler begon zijn of haar carrière in dit sterrenensemble. Zelfs de voorzitter van onze prachtige vereniging besloot zijn schoenen weer uit de wilgen te halen en zal vandaag in de basis starten in het 1e of 2e (afhankelijk van de weersomstandigheden, Gert Schuitema speelt naar eigen zeggen niet met regen). Daarnaast hebben de spelers van OWK deze zomer keihard getraind om topfit binnen de lijnen te verschijnen. Krachttrainingen, veldtrainingen en schottrainingen werden ,individueel afgewerkt. Maar goed “Everybody can shoot in August” zeggen ze in de NBA, vandaag zullen we zien wie hier de vruchten van geplukt heeft.

Terug naar de voorbereiding van de selectie als geheel. Traditiegetrouw begon dit met een teambuilding activiteit op Noorderzon. Korfbalactiviteiten begonnen in de week van ons Nienhuis Sport Jeugdtoernooi op zaterdag 24 augustus. Een prachtige, zonnige dag waar eerst een groot aantal jeugdteams streden om de prijzen. De selectie van OWK mocht hierin haar kennis van de spelregels testen door hier op te treden als arbiter. Hierna werden oefenwedstrijden tegen de selectie van KV Hoogkerk afgewerkt. Hoogkerk heeft een nieuwe trainer, een ware celebrity in de korfbalwereld, namelijk Raymond Witvliet. Raymond, inmiddels vriend van club, maakte vooral in de 3e helft zijn reputatie waar. OWK wisselde goed en minder korfbal af. Genoeg verbeterpunten waar de technische staf van OWK mee verder kon. Na een fout feest zaterdagnacht met vreselijke outfits en heerlijke hitjes stond op zondag een pjuktoernooi op het programma. Deze werd gewonnen door Milan Daling, talent in de dop. Al op erg jonge leeftijd toont hij zijn talent en winnaarsmentaliteit. Trainer Mulder heeft hem dan voor vandaag ook als wissel op de bank plaats laten nemen.

De week erop hield het prachtige weer aan, en besloot hoofdtrainer Jeha Mulder de training te verplaatsten naar het strand. Hier genoot het toegestroomde publiek van de afgetrainde lijven van de topsporterts van OWK en van beachkorfbal at its best. De vrijdagavond van deze 2e voorbereidingsweek werd afgereisd naar het pittoreske Vriezenveen, waar eerst een training werd afgewerkt op de velden van Amicitia. Hierna werd het tentje bouwen en na 1 á 2 verfrissingen zocht de selectie hun (lucht)bed op. Zaterdag stonden er voor zowel het 1e als 2e team oefenwedstrijden op het programma. Hierin zag de staf goede dingen terug. Met name verdedigend toonde de selectie vorig jaar stappen gemaakt te hebben. De dag werd afgesloten met een memorabel feest met onze vrienden van Amicitia, Pernix, Apeldoorn en Heerenveen. De selectie en uw reporter genoten met volle teugen van het bier en de festiviteiten. Volgend jaar weer?

De afgelopen week was de laatste in de voorbereiding. Met dinsdag een wedstrijd tegen Hoofdklasser Mid-Fryslan. Ook hier lieten beide ploegen van OWK zien verdedigend veel druk te kunnen geven en het hier ook goede ploegen moeilijk mee te kunnen maken. Beide wedstrijden gingen verloren, maar boden genoeg positieve punten om mee verder te kunnen. Een dag later stonden wedstrijden tegen de selectie van Drachten op het programma. Dit was wellicht wat veel van het goede en de staf moest met creatieve oplossingen zorgen voor voldoende mankracht. Zo moest de schoonzoon van hoofdtrainer Mulder ingevlogen worden om het achttal bij OWK 2 compleet te maken. “Niekkie” deed het prima en wordt bij deze ook nogmaals bedankt voor zijn tijd en inzet! OWK 2 won de wedstrijd, een knappe prestatie. Bij het vlaggenschip van OWK ontbrak aanvoerder G. Schuitema (slecht weer?) en mocht toptalent Joost Mellema aantreden. Aan dit jonge talent is afgelopen zomer door veel topclubs getrokken, maar Mellema besloot zijn cluppie trouw te blijven en het seizoen ‘19/’20 voor de CINX formatie te spelen. Hij toonde zijn klasse met meerdere goals, mede hierdoor wist OWK deze wedstrijd te winnen. Na de wedstrijd een aantal (gratis?!) biertjes. Hier bleek weer dat de selectie van OWK in de 3e helft altijd messcherp is en zonder enige moeite werd de selectie van Drachten aan de kant gezet. Voetnoot is dat OWK dit seizoen het op dat gebied het zonder coach S. Lap moet stellen, die wegens medische redenen een stapje terug moet doen. Alcoholvrij bier smaakt echter ook prima, en Lap wist hierin zelfs collega Mulder hiervan te overtuigen. Persoonlijke groei, en dat op de leeftijd van beide mannen. Chappeau!

Na deze intensieve voorbereiding is korfbalvereniging OWK maar wat klaar voor de wedstrijden van vandaag. OWK 2 treedt aan tegen ROG 2 en de jonge ploeg oogt erg gretig. Op moment van schrijven staat de ploeg op het veld in te schieten. Uw reporter geniet nu al van hun enthousiasme. De spelers van OWK 1 komen langzaam binnendruppelen en spelen vandaag tegen De Meeuwen, degradanten uit de Hoofdklasse. Geduchte tegenstanders, waar OWK in het verleden een prachtige wedstrijd speelde. Uw aanvoerder Gert Schuitema, inmiddels routinier, was toen in zijn ‘prime’ en maakte maar liefst 14 goals. Vandaag zullen de ogen dus op hem gericht zijn. Gert, het is gelukkig droog!

Uw reporter maakt zich op voor twee mooie wedstrijden! Het seizoen is begonnen, de selectie van OWK heeft er zin in! Uw reporter ook, en bij deze beloof ik u dat ik mijn uiterste best zal doen om u het komende seizoen op de hoogte te houden van de belevenissen van de selectie! Tot snel!

 

P.S. Nog een toevoeging, voor het eerder genoemde sterrenteam OWK 3 begint morgen ook de competitie. Zij spelen zondagmorgen om 11:00 uur tegen SIOS, kaarten zijn bijna uitverkocht.

Afdrukken