OWK 1 verliest Groningse Derby van Nic.

Zaterdag 26 september stonden er voor de CINX-formatie wedstrijden in Groningen op de planning. ‘s Middags mocht het 2e team aantreden tegen de Parabool, waar helaas na een ruststand van 4-4 (!) werd verloren. Om 18.30 uur was het de beurt voor OWK 1 om aan te treden tegen Nic 1.

Voorafgaand werd de ploeg op scherp gezet door coach Ljibbe Kuipers en werd benoemd dat de ploeg er vol voor moest gaan. Wedstrijden tegen Nic. staan namelijk altijd garant voor veel strijd en net zo veel fanatieke supporters. Dat was deze keer niet anders. Om 18.30 floot scheidsrechter in voor de wedstrijd, waarna een (fysieke) strijd begon.

Het eerste wapenfeit was voor Nic., waarna OWK in de achtervolging moest. Door onder andere benutte strafworpen wist de CINX-formatie weer op gelijke hoogte te komen (4-4). Het was echter Nic. die de leiding nam op dit moment van de wedstrijd en na te zijn uitgelopen naar een 9-4 tussenstand, werd er uiteindelijk gerust met een 12-8 stand op het scorebord.

In de rust gaf coach Kuipers aan dat de mentaliteit wel goed zat, maar dat men nog wat feller kon verdedigen en dat er verdedigend betere keuzes moesten worden gemaakt.
En hoewel OWK na rust nog knap terug kon komen tot een stand van 14-13 (mede dankzij enkele goed invallende wissels) was het uiteindelijk Nic. die als winnaar uit de fysieke strijd kwam met een einduitslag van 21-16.

Helaas ook dit weekend geen punten. Zaak voor de selectie om dit komend weekend te doen veranderen. Punten zijn namelijk broodnodig! Net als support!
Zaterdag 2 oktober zal het 1e team aantreden tegen het bekende Drachten om 15.30 uur, waarna het 2e team om 17.00 uur zal starten tegen Amicita.

Wees welkom!

Afdrukken