Beginfase nekt OWK

Voor het vlaggenschip van OWK stond deze week een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd om het kampioenschap. Na vorige week gewonnen te hebben en het puntverlies van Sparta Zwolle, stond de ploeg weer bovenaan en had het een eventueel kampioenschap weer in eigen hand. Om deze koppositie vast te houden moest er echter wel gewonnen worden van een van de concurrenten, Heerenveen, die voorafgaand aan de wedstrijd twee punten achter stond op OWK.

De ontmoeting in Heerenveen werd destijds, in een vervelende wedstrijd, helaas verloren. Toen speelde OWK een prima eerste kwartier, maar liet de punten achter in Friesland. Hoe anders was dit de thuiswedstrijd. OWK speelde een zeer slecht en ongeconcentreerd eerste kwartier waardoor Heerenveen meteen uitliep naar een voorsprong van vier punten. Dit verschil kwam de ploeg de gehele wedstrijd niet meer te boven. Aanvallend vielen de schoten onvoldoende en werd er met te weinig energie en overtuiging gespeeld. 

De tweede helft probeerde OWK nog wel iets terug te doen, maar het lukte niet om het verschil kleiner te krijgen. Dit resulteerde in een teleurstellende eindstand van 19-24.

Doordat Sparta Zwolle wel won nemen zij de koppositie weer over en lijkt de strijd zo goed als beslist. 

Maar goed, de bal is rond dus OWK zal de moed weer bij elkaar rapen om de laatste drie wedstrijden tot een goed einde te brengen. 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Amicitia uit Vriezenveen op het programma. Om 18.30 uur zal de ploeg aantreden en hierbij is alle support weer van harte welkom!

Afdrukken