Het lukt OWK 2 wederom niet om te winnen

OWK 2 ontving in speelronde 5 van deze veldcompetitie het tweede team van ROG. Een ploeg die tevens met twee punten uit vier wedstrijden in de onderste regionen van de competitie worstelt. Ondanks dat de ploeg door ziekte en blessures in een gewijzigde opstelling startte, was het volgens coach Gerard Nienhuis een mooie wedstrijd om vertrouwen te winnen en eindelijk twee punten te pakken. Strijdlust, beleving en plezier moesten de drie sleutelwoorden worden vandaag.

Het begin van de wedstrijd verliep echter totaal anders. De strijdlust en de beleving waren ver te zoeken wat resulteerde in een snelle 1-5 achterstand. Door terug te komen naar 3-5 leek OWK en dus de wedstrijd los te komen. Echter bleef het zowel aanvallend als verdedigend moeizaam. Ondanks dat er aan het einde van de eerste helft iets meer beleving in het spel van OWK kwam, werd er in de rust tegen een 6-14 achterstand aangekeken.

In de tweede helft zou de thuisploeg uit een heel ander vaatje moeten tappen om deze wedstrijd om te keren, vier wissels moesten hierbij gaan helpen.
Hoewel het in de tweede helft iets beter ging, bleef OWK achter de feiten aanlopen en kwam ROG met name in het begin van de tweede helft makkelijker tot scoren. Pas bij een 10-20 achterstand begon het enigszins te lopen qua scores en wist de ploeg vijf goals achtereen te maken. Het slotakkoord was echter voor de gasten uit Groningen, wat de eindstand op 15-21 bracht.

Het team zal de komende week weer hard met elkaar aan de slag gaan om het spel op de rit te krijgen en de benodigde chemie te vinden zodat er volgende week een betere wedstrijd neergezet kan worden. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dit keer komt de Wâlden 2 op bezoek. Aanvang van de wedstrijd 14:00u in Oostwold.