OWK zet goede reeks voort en pakt belangrijke punten

Op een zonnige zaterdagmiddag 23 april stonden voor de selectie van OWK weer de eerste veldwedstrijden op de agenda. Na een verlenging van het zaalseizoen waarin zowel OWK 1 als 2 zich knap wisten te handhaven was het zaak om dit positieve gevoel mee te nemen naar de veldcompetitie. Ook hier moeten beide ploegen namelijk nog aan de bak om handhaving te bewerkstelligen.

Met een zeer korte voorbereiding in de benen was het als eerste de beurt aan OWK 2. In een zeer vermakelijke en spannende wedstrijd wisten zij knap te winnen van NKC'51 2. Een goede voorbode voor de wedstrijd van het vlaggenschip, ook zij traden aan tegen NKC'51.

De CINX-formatie begon voortvarend met 2 goals van broer en zus Schuitema. Hierna stokte de productie echter al snel. Er werd slecht geschoten door beide ploegen. OWK wist hierin verdedigend echter wel goede keuzes te maken en veel rebounds te stelen. OWK ging dan ook met een punt voorsprong de kleedkamers in. Hier hamerden coaches Ljibbe Kuipers en Michel Daling erop te blijven knokken, er lagen vandaag zeker mogelijkheden.

In de 2e helft legden de Oostwolmers meer nadruk op een sterke rebound. Wissels Frans Wobbes en Joeri Wiersma speelden hierin een belangrijke rol. OWK liep uit naar 14-11. Op deze stand maakte NKC het nog heel spannend door vlak voor tijd 2 goals te scoren. De laatste minuut leek hierdoor erg lang voor de ploeg uit Oostwold, maar gelukkig floot het goed leidende scheidsrechtersduo af met een 14-13 eindstand in het voordeel voor OWK. Belangrijke punten voor de selectie van OWK.

Na 2 weken pauze speelt OWK de volgende wedstrijden op 14 mei. Het 1e gaat op bezoek bij Sparta Zwolle en OWK 2 bij de studenten van de Parabool. Hopelijk kan ook hier de goede reeks voortgezet worden! 

  

Afdrukken