De selectie van OWK speelt zich veilig op haar laatste thuiszondag

Voor korfbalvereniging OWK was het de allerlaatste korbalzondag op het veld in Oostwold. Volgend jaar zal de selectie van OWK op zaterdag gaan spelen, het derde team van OWK speelt ook volgend jaar gewoon nog op de vertrouwde zondag.

OWK 3 speelde een zakelijke wedstrijd tegen SIOS/Jumbo uit Wolvega en won met 16-10. Om 12:50 uur begon de wedstrijd tussen de tweede teams van OWK en AKC uit Almelo. Het tweede speelde een steady wedstrijd en heeft zichzelf geen moment in problemen gebracht. Door een 15-8 overwinning heeft het zichzelf definitief veilig gespeeld in de reserve 1e klasse.

Door het verlies op de zaterdag van de concurrenten wist de hoofdmacht uit Oostwold voor de wedstrijd dat het ook volgend jaar in de overgangsklasse uit komt, zowel zaal als veld. Om 14:30 uur begon de wedstrijd tussen OWK 1 en HKV 1 uit Den Haag. Door de snelste goal ooit, 3,4 seconden, van de altijd snelle Sicco Koopmans en een tegengoal van de Hagenezen stond het binnen een halve minuut 1-1. De ploeg uit het Westen van het land had moeite met het grote veld en een stevige wind die gedurende de wedstrijd steeds meer toenam. OWK ging goed om met de wind, waardoor het met rust op voorsprong stond. In de rust werd besproken dat de ploeg uit Oostwold de tegenstanders tegen de wind in hun kansen moesten laten nemen.

In de 2e helft liet de thuisploeg HKV niet dichterbij komen en was de wedstrijd snel gespeeld. De ploeg uit Oostwold heeft het zichzelf nooit lastig gemaakt en won de wedstrijd met 16-12. Volgende week speelt de selectie van OWK in het mooie Groningen op de velden van Nic. Om 13:00 uur speelt OWK 2 tegen Nic 4 en om 14:30 uur spelen de eerste teams van OWK en Nic de vierde ontmoeting van dit seizoen. De Derby tussen de Groningse teams bezorgt u altijd een leuke wedstrijd dus tot volgende week!