Seizoenafsluiting OWK senioren met afscheid spelers

Na de laatste wedstrijden van OWK 1 en OWK 2 gisteravond stond er vandaag nog één allerlaatste korfbalwedstrijd in dit seizoen op het programma. OWK 3 mocht nog binnen de lijnen komen tegen WSS. Het was WSS die er met de winst vandoor ging. 

Daarna stond er een gezellige afsluitende middag op het programma met vrijwel alle spelers en speelsters van OWK 1, 2 en 3. Na een lekkere lunch werd er een potje 'jongens tegen de meisjes' gespeeld. Selectiespeelster Nicole Gremmer had een leuke quiz voorbereid, waarbij ook alle spelers eerder deze week al een vragenlijst hadden moeten invullen. Het ging er fanatiek aan toe, want ja de jongens willen natuurlijk niet onderdoen voor de meisjes en vice versa. Quizvragen, schattingsvragen, opdracht uitvoeren, the dude, het kwam allemaal terug vanmiddag. De uitslag van het spel is uiteindelijk niet meer kenbaar gemaakt vanmiddag, echter lijkt me dat duidelijk. 

Toen het begon te sputteren was het tijd om naar binnen te verplaatsen en aldaar nam Niels Lap als eerst het woord om een afscheidsgroet te richten tot een aantal afscheid nemende spelers. Belangrijke eerst noot was dat hoewel hij uiteraard aanmoedigt dat mensen na de zomer alsnog besluiten weer te beginnen, de ontvangen cadeau's dienen dan wel retour te worden gedaan. We kunnen natuurlijk niet bezig blijven....

Allereerst Durk Veenstra, hij was dit seizoen teruggekomen in de selectie van OWK na er een paar jaar tussenuit te zijn geweest. Hoewel het niet het seizoen werd wat Durk er van had verwacht heeft de groep van Durk genoten en vinden ze het erg jammer dat hij de selectie gaat verlaten en kiest om volgend seizoen in OWK 3 uit te komen. Durk ontvangt van de groep een mooie foto met leuke boodschappen van zijn teamgenoten. 

Jannine Schuitema-Roffel keerde dit seizoen na zwangerschap terug in de selectie en maakte het seizoen af in OWK 3. Jannine heeft besloten komend seizoen niet meer te korfballen en haar tijd aan andere dingen te besteden. Met name een nieuw huis en haar jonge mooie gezinnetje zullen de boventoon gaan voeren. De spelers van OWK 1, 2 en 3 bedankten Jannine met een mooie collage van foto's met daarop lieve woorden. 

Frans Wobbes heeft net als Jannine besloten komend seizoen in eerste instantie niet binnen de lijnen te komen. Na mooie jaren in de selectie van OWK gaat hij zich de komende tijd richten op de verbouw van de nieuwe woning die hij en z'n gezin onlangs zijn betrokken. Hij heeft gelukkig al te kennen gegeven regelmatig op het trainingsveld te verschijnen, dus die zien we vast nog wel eens terug op de zaterdagavond of zondagmiddag op het veld. Frans ontving gister in zijn laatste wedstrijd van het seizoen al een mooie meter bier en daar kwam vandaag nog een mooie foto bij. 

Annelies Schuitema is OWK'er in hart en nieren. Na haar korfbaldromen te hebben nagejaagd bij Dos'46, Nic en uiteindelijk ook Oranje kwam ze 10 seizoenen geleden terug naar haar cluppie. Een stap terug was dit echter niet, mooie jaren met vele kampioenschappen volgden. Nu is het moment dan toch aangebroken om echt een stapje terug te doen en tijd te maken voor andere dingen. In OWK 3 zal ze de boel komend seizoen zeker op scherp gaan zetten. Uit handen van haar teamgenoten ontving ze terecht een prachtig afscheidsboek met daarin tal van mooie foto's en mooie woorden van haar huidige en oud teamgenoten. 

Aanvoerder Joeri Wiersma mocht het woord vervolgens overnemen van Niels Lap om tenslotte afscheid te nemen van René Buring. Ook hij gaat de selectie verruilen voor OWK 3. Reden is dat René zijn werk op zaterdag niet kan combineren met het spelen in de selectie op zaterdag. Dat de selectie het kanon uit Altena moet loslaten valt de groep zwaar maar blij zijn ze dat ze hem nog iedere zondagmorgen in het veld kunnen aanschouwen. René kreeg een prachtig schilderij mee vol met mooie herinneringen.  

Een mooi seizoen werd daarmee afgesloten. Een seizoen waarin mooie en minder mooie wedstrijden werden afgewisseld. OWK 1, 2 en 3 dat in de zaal allen lang meededen om het kampioenschap en op het veld te wisselvallig waren om mee te doen om de prijzen. Toch wordt er met veel plezier teruggekeken. We gaan genieten van de zomer om in augustus weer fris en fruitig aan de start te verschijnen. 

Foto's van deze dag

Afdrukken