Wedstrijdverslag OWK 2 - ROG 2

Het tweede team van OWK mocht als eerste senioren team het seizoen aftrappen tegen de bezoekers uit Groningen, ROG 2. Na een intensieve voorbereiding wilde iedereen maar al te graag beginnen en de eerste punten van het seizoen bijschrijven. In de voorbereiding was vooral getraind op het verdedigende aspect en dat wilde het team dan ook graag laten zien.

Er was op voorhand dan ook afgesproken dat er scherp begonnen zou worden en dat we deze wedstrijd niet wilden verliezen. In het begin van de wedstrijd was het aftasten aan beide kanten en ging het kort gelijk op. Na scores over en weer liep OWK uit naar een 8-4 voorsprong. Deze werd in uitgebouwd tot een 10-5 ruststand. OWK had de zaken verdedigend op orde, maar aanvallend kon het nog beter. Hier werd in de rust ook op gehamerd.

In de eerste helft had OWK veel energie gestoken in het uitverdedigen en het onder druk zetten van de tegenstander. In de tweede helft begon OWK eveneens scherp en werd er met een paar goede aanvallen meteen een gaatje geslagen. OWK hield verdedigende druk erop en hier had ROG moeite mee. Zo kon OWK meerdere keren aanvallen en de score uitbreiden. Er werden mooie aanvallen opgezet, die helaas niet afgerond werden, waardoor OWK niet verder kon uitlopen. Uiteindelijk konden de oostwolmers met 21-11 zegevieren. Een mooie start van het seizoen voor het team en een mooie aftrap van het weekend voor alle senioren teams!