OWK 2 wint met dikke cijfers van de Hoeve 2

Zaterdag 14 september. De eerste uitwedstrijd van dit seizoen voor OWK 2 werd gespeeld tegen het tweede team van de Hoeve uit jawel, de Hoeve. Een onbekende tegenstander voor de ploeg van Sjoerd Lap en Patrick Hindriks. Na de moeizame overwinning van OWK 1, was het zaak om zelf scherp te beginnen en de Hoeve niet hun eigen spel te laten spelen.

Dit resulteerde in een ietwat rommelig begin van de wedstrijd en was duidelijk dat de CINX-formatie het vizier niet geheel op scherp had staan.

Bij een 2-2 tussenstand werd de ploeg verteld dat het allemaal iets feller en scherper moest. Deze tips werden opgepakt en OWK schakelde een tandje bij. Het gevolg, 5 goals op rij voor de pupillen van coach Sjoerd Lap. Tussenstand 2-7. Nu was het dus zaak om de Hoeve niet meer terug te laten komen. De Friezen zetten alle zeilen bij om iets terug te doen, maar waren niet opgewassen tegen de mooie combinaties van de Groningers. Het in grote getalen aanwezige publiek moedigde de ploeg uit Oostwold flink aan. Deze oppeppers deden de rood-witten zeer goed en konden zo uitlopen naar een 5-16 ruststand.

 In de kleedkamer vertelde coach Sjoerd Lap dat hij genoot van zijn ploeg en het nu zaak was er een mooie tweede helft van te maken en het publiek te vermaken.

Hier hadden de spelers wel oren naar en mede door een mooie goal van Joost Mellema liepen de Oostwolmers uit naar 5-23. Hij kreeg dan ook terecht een publiekswissel. Vervolgens liep de CINX-formatie uit naar 9-29, waarna er iets opmerkelijks aan de hand leek te zijn met de korf. De 30e goal wilde maar niet vallen. Uiteindelijk floot de goed fluitende heer Hulleman af bij de eindstand 9-29 en bleef het nog lang onrustig in de Hoeve.

Volgende week zaterdag speelt OWK 2 om 13.50u thuis tegen Heerenveen 2, gevolgd door OWK 1- Nic. 1.

Op zondag mag het derde team van OWK om 11.00u aantreden tegen Rodenburg 2. Het belooft wederom een fantastisch weekend te worden!

 

Afdrukken