De derby van het Westerkwartier

Afgelopen zondag 22 september stond de wedstrijd tussen OWK 3 en Rodenburg 2 op het programma. De day after de winst van het 2e en het verlies van het 1e op zaterdag mocht het 3e laten zien of het Rodermarkt weekend zijn tol ging eisen of dat de spelers scherp en fit zijn. Toen bleek dat zelfs Rene "Rodermarkt" Buring en  Elise Mellema ruim op tijd waren was de toon gezet voor een mooie zonnige korfbalochtend!
Hoewel er wel een aantal grote supporters misten vanwege stadionbezoeken, wandelingetjes op de Bakkeveense heide en day afters na een groot feest (je wordt ouder mama....) was het publiek ook vandaag weer in grote getale gekomen, waarvoor hulde!
Na een goede gezamenlijke warming up kon de wedstrijd beginnen onder een stralende zon. Owk 3 liet meteen zien er geen gras over te laten groeien en ging vol in de aanval. De aanvallen waren goed, en verdedigend werd er veel druk gezet op de tegenstander waardoor Rodenburg het meteen moeilijk had. De hoofdrol in deze wedstrijd werd al vrij snel opgeëist door Remco Koopal die een ware plaag bleek voor alles wat wilde rebounden. Met zijn katachtige reflexen pakte hij werkelijk elke bal waardoor de spitsen in zijn vak flink konden worden gevoerd. Owk kon dan ook makkelijk weglopen van Rodenburg, waardoor het geen moment in gevaar kwam. De 1e helft werd afgefloten bij een comfortabele 6 goals voorsprong. In de rust werd door coaches Samantha Noordhof en Astrid Hoetjer (is dit duo ooit los van elkaar te zien?) de complimenten overgebracht voor het vertoonde spel en de wens om door te gaan knallen werd te harte genomen. De 2e helft verliep in een zelfde vorm als de 1e, owk gaf veel druk en rodenburg kwam er niet aan te pas. Zelfs toen de doelpuntenproductie wat haperde (er werden toch wat gevolgen van het Rodermarkt weekend zichtbaar) bleef het 3e doorgaan. Tegen het einde van de wedstrijd werden de A1- dames Liejan en Jorien Postma gebracht om ook hun kunsten te vertonen in deze derby die nooit een echte derby werd. Beiden deden dit zeer verdienstelijk waarbij Liejan ook nog een goaltje mee pikte en Jorien af en toe strooide met goede passes. Hulde voor deze jongedames! De wedstrijd werd uiteindelijk beëindigd bij een stand van 19-10. Hiermee pakt OWK 3 de koppositie in hun klasse doordat WSS een puntje liet liggen bij Kinea. Volgende week zondag speelt het 3e om 13.00 tegen ditzelfde WSS waarbij alle steun gebruikt kan worden!