OWK 3 bekert verder

Op dinsdagavond 1 oktober mocht OWK 3 na het gelijkspel afgelopen weekend opnieuw aantreden in het veld. Ditmaal om te spelen in de 2e ronde van de beker tegen NQL 1. NQL 1 is voor een aantal speler uit het 3e een bekende want zij speelden in de finale van de AP buitenbeker 2 jaar geleden ook tegen elkaar. Destijds ging OWK 2 er met de winst vandoor. Maar, zoals altijd, in het verleden behaalde resultaten, je moet de huid niet verkopen voor de beer is geschoten etc etc
Dan door naar de wedstrijd. Het 3e trad aan in een sterke formatie en vooraf werd door succescoach GĂ©rard Nienhuis gehamerd op het feit dat NQL waarschijnlijk een draafploeg zou zijn waarin we niet moesten meegaan. (jammer dat hij zelf niet mee mocht doen, ligt hem altijd goed dat draven) Het tegendeel gebeurde in de 1e helft. OWK had moeite de korf te vinden en liet zich uit het eigen spel spelen door het tempo van NQL. De tegenstander daarentegen schoot van grote afstand veel raak, waardoor OWK al snel tegen een 0-4 achterstand aan keek. Na een time out waarbij de neuzen dezelfde kant weer op moesten pakte OWK het op en trok de stand uiteindelijk gelijk naar 6-6. Het in grote getale op de wedstrijd afgekomen publiek ging er eens goed voor zitten/staan op deze frisse natte avond, want nu zou het gebeuren. Helaas, voor rust wist NQL toch weer een gaatje te slaan en werd er gerust met 6-10. In de rust werd nogmaals besproken hoe de tactiek in de 2e helft moest worden veranderd om de winst toch binnen te slepen. De 2e helft ging het 3e furieus van start en binnen de kortste keren kwam het op gelijke hoogte. Aanvallen werden goed rustig uitgespeeld en verdedigend werden er betere keuzes gemaakt. Toch bleek dat ook deze Fryske ploeg weer taai was want NQL sloeg weer een gaatje van 3. Het 3e rechtte nog eenmaal de rug, en als zelfs good old Annelies Schuitema doorloopballen op techniek en snelheid gaat scoren, dan weet je als publiek dat het verzet van de tegenstander gebroken is. De wedstrijd werd uiteindelijk volwassen uitgespeeld en met een 18-14 winst mag OWK 3 zich gaan opmaken voor de volgende ronde in de beker.