OWK 3 redt het weekend

Op zondag 6 oktober was het voor OWK 3 weer tijd om het veld op te gaan. Na het verlies van het 1e en 2e op zaterdag van het Drachten van oud succes coach en vedette van OWK 3 Michel daling, was het aan het 3e om deze zondagochtend het weekend te gaan redden. Dit zou moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Club Brothers uit het naburige Groningen. De gasten hadden vooraf weinig zin in deze wedstrijd leek het, want het veld was te groot en er werd weinig tot niet warmgelopen. OWK 3 daarentegen was gebrand op de overwinning omdat het wist dat concurrent WSS had verloren op zaterdag en bij winst zou het 3e 3 punten boven WSS komen te staan. Dit alles vooraf, dan nu de wedstrijd.
Die andere succes coach (Gerard Nienhuis, u weet wel de man die OWK doordeweeks een ronde verder hielp in de beker) was ook vandaag de coach van dienst en had zijn assist Dylan Noordhof meegenomen. Beide heren hebben natuurlijk de nodige ervaring en weten hoe ze een ploeg op scherp moeten zetten. In het begin van de wedstrijd liet OWK goede aanvallen zien en had het verdedigend de zaken goed op orde, enige probleem: de goals vielen niet. Blijven volharden dan vallen ze vanzelf wordt er wel eens gezegd, en dat was ook hier het geval. Nadat er links en rechts wat dreigende woorden richting de spelers werden geuit (iets met geen bier als je niet scoort) pakten de spelers door en gingen met een comfortabele voorsprong de rust in. In de rust was er weinig te vertellen, het ging goed, CB gaf weinig tot geen tegenstand en vooral doorgaan. De 2e helft werden de doelpunten dan ook aan elkaar geregen en bleef OWK verdedigend (over het algemeen) scherp. Nadat ook vedette Michel "iets te laat thuis vannacht" Daling de laatste biertjes eruit gezweet had werd er afgefloten door de prima leidende scheids Dhr. Sikkema (geen familie van OWK selectielid Femke volgens de reporter) bij een eindstand van 21-10. Na afloop werd de scheidsrechter in het kader van de week van de scheidsrechter nog bedankt voor zijn bijdrage aan deze wedstrijd en kon het team zich gaan opmaken voor de 3e helft welke natuurlijk ook glansrijk gewonnen werd.

Komende zondag speelt OWK 3 een uitwedstrijd tegen het Friese Kinea in de Knipe. Ook hier zijn nog enkele kaarten voor verkrijgbaar bij de welbekende voorverkoopadressen. We hopen u daar te zien!