OWK 3 buigt achterstand om en blijft op koers

Zondag 13 oktober stond de uitwedstrijd van OWK 3 op het programma tegen Kinea (of quinoa) 2 uit het frieze de Knipe. De voorbereiding was voor dit sterrenensemble niet ideaal want er waren een aantal mensen niet fit en geblesseerd, hierdoor werd op het laatste moment Jannine Schuitema nog ingevlogen (waarvoor hulde). Na voor een bepaalde auto een wat langere reis (iets met achter verkeerde auto aanrijden) kwam iedereen toch ruim op tijd aan voor de wedstrijd. Het was dit weekend een mooie kans om de voorsprong te vergroten aangezien Sios punten had verspeeld. De wedstrijd begon voor OWK 3 minder goed dan gehoopt, ondanks het verschil op de ranglijst was het Kinea wat de wedstrijd bepaalde en wat tegen het einde van de 1e helft zelfs nog een tandje erbij deed. Bij OWK werden afspraken niet goed nagekomen en men kwam niet goed in het spel waardoor er gerust werd met een 12-6 achterstand.

Reden om in de rust door coach Astrid Hoetjer een aantal wijzigingen aan te brengen. Deze wissels pakten de 2e helft erg goed uit waardoor OWK meer in het spel kwam en weer terug in de wedstrijd zat. Kinea had schijnbaar toch wat last van de feestweek in het dorp, want het kwam totaal niet meer in de wedstrijd. Bij OWK werd volwassen gespeeld en kwam uiteindelijk zelfs op 14-14 gelijk. Na nog 2 goals van OWK zijde werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en kon men de 3e helft in met een 14-16 overwinning. Complimenten voor de manier waarop de jonge ploeg (met enkele routiniers) deze wedstrijd heeft kunnen ombuigen door de goede dingen te doen en de juiste kansen te nemen. Met een mooie rit door de omgeving van de Knipe (met o.a plaatsen als Bontebok en straten als de naie slet) ging OWK met 3 punten voorsprong op de concurrentie terug naar Groningen.
Volgende week zondag staat om 11.00 de thuiswedstrijd tegen OKO 3 op het programma. Hierbij hopen we weer op veel supporters langs de lijn zodat de 1e naaste concurrent ook met 0 punten naar huis kan worden gestuurd!
Het voorprogramma van deze wedstrijd bestaat uit de wedstrijden van de selectie op zaterdag tegen de selectie van AVO in Assen. Ook hier zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.