Harde wind voorkomt monsterscore in Groningen

Het was zaterdag 26 oktober 2019. De laatste veldwedstrijd van 2019 stond voor OWK 2 op het programma. Een uitwedstrijd naar ROG. ROG dat staat voor Rondom d’Olle Grieze, maar Ruig Orkaan Gebied zou ook prima kunnen. Wat voor weer het elders in Nederland ook is, bij ROG staat er altijd minimaal windkracht 10 en is het maximaal +10 graden. Een lang verhaal kort, naast ROG was de wind toch ook zeker een pittige tegenstander vandaag.

Het idee was om snel de bal te laten gaan en dan met wind de in de rug te gaan schieten. Hopelijk waaien er dan een paar in. Verdedigend was de opdracht om veel druk te geven en ROG te dwingen om de lange bal te spelen. Beide opdrachten lukten deels. Coach Sjoerd Lap gebruikte, na 15 minuten op een stand van 2-2, zijn eerste time-out. Dit om zijn spelers nogmaals te instrueren, dat het geen makkelijke wedstrijd wordt en dat vooral verdedigend extra inzet nodig is. Met deze aanwijzing stroopten de spelers de mouwen op en knokten voor wat ze waard waren.

Nadat af en toe de bal wegwaaide en sommige spelers omwaaiden, floot de scheidsrechter na 30 minuten af. Ruststand 4-5. In de kleedkamer werd erop gehamerd dat, aanvallend meer tempo moest worden gemaakt om zowel ROG als de wind te snel af te zijn. Verdedigend meer druk om ROG toch echt te gaan dwingen om de lange bal te spelen.

De tweede helft was overeenkomstig met de eerste helft. Weinig goals en veel wind. OWK was geduldig aan de bal en kon zo langzaam een gat slaan. Nadat ook in de tweede helft af en toe een bal wegwaaide en sommige spelers omwaaiden, floot de scheidsrechter na 60 minuten korfbal voor het einde van de wedstrijd. De moeilijkste tegenstander was vandaag de wind. Ondanks deze extra tegenstander won OWK 2 met 6-9. Door het verlies van koploper Drachten, heeft de CINX-formatie de concurrent weer in het vizier. De selectie gaat zich nu opmaken voor een mooi zaalseizoen.

Op 23 november start voor OWK 1 en 2 de zaalcompetitie, waarbij er wordt afgereisd naar Kampen en gespeeld zal worden tegen de selectie van Wit-Blauw/Green Organics.