OWK 2 niet scherp tegen Wit-Blauw/Green Organics 2

Na een goede voorbereiding begon afgelopen zaterdag de competitie, zo ook voor OWK 2. De ploeg, een gezonde mix van jong en oud(er), wil er dit zaalseizoen vol voor gaan en meedoen voor het kampioenschap. Er werd dan ook vol vertrouwen afgereisd naar Kampen voor de wedstrijd tegen Wit-Blauw. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de tactieken en afspraken doorgenomen om zo goed aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Helaas liep het vandaag anders dan gehoopt. Hoewel het in de beginfase qua scores nog aardig ging, was de scherpte verdedigend ver te zoeken. Na een 3-3 stand was het voor Wit Blauw dan ook geen moeilijke opgave om uit te lopen naar een 9-4 ruststand.

De kleedkamers werden opgezocht, frustratie bij coach en spelers merkbaar aanwezig. Afspraken nog maar een keer doornemen en waar nodig aanpassen, een tandje erbij in de tweede helft om de wedstrijd alsnog over de streep te trekken.

Een goede start van de tweede helft gaf hoop. De drie eerste schoten na rust leverden 3 doelpunten op waardoor het gat zomaar verkleind werd naar 9-7. Wit Blauw 2 was daarna echter weer snel bij de les en wist door het uitspelen van de juiste mensen de marge weer uit te bouwen. Het valt OWK 2 te prijzen dat het tot het einde van de wedstrijd door bleef gaan, maar de winst lag vandaag eigenlijk nooit binnen handbereik. De punten bleven in Kampen na een 20-16 eindstand.

De scherpte ontbrak in Kampen dus het is zaak om de komende week weer hard aan de slag te gaan zodat komende zaterdag tegen AVO in de Rodenburghal een betere wedstrijd neergezet kan worden en de eerste punten binnengehaald worden.