OWK-selectie houdt gemengd gevoel over aan trip naar Vriezenveen

Er stond een wedstrijd tegen de vrienden uit het Oosten op het programma. OWK heeft tijdens de voorbereiding op het veld een oefentoernooi gespeeld bij Amicitia. De ploeg verbleef er een weekend in tenten en is er destijds heel gastvrij ontvangen. Na de wedstrijd was er een feestje bij de Tukkers en de Oostwoldjers waren hiervoor uitgenodigd.

Maar goed, sport is oorlog, dus het kameraadschap moest wijken toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd van het 2de.

Coach Sjoerd Lap gaf in de voorbespreking aan dat het van groot belang was om met veel strijd aan de wedstrijd te beginnen. Dat lukte vorige week wel tegen AVO, de week daarvoor tegen Wit-Blauw ging dat echter moeizaam. Helaas kon de ploeg niet veel potten breken in de beginfase. Het kwam met 2-0 achter te staan, en de schoten vielen niet aan de Groningse zijde. De ploeg kwam echter terug tot 2-2, maar was verdedigend slordig en liet Amicitia langszij komen. Joost Mellema bracht de stand weer tot 3-3 met een afstandsschot. Amicitia was strijdlustiger dan OWK en er werd gerust met een 8-5 tussenstand.

Helaas kwam OWK na enige tactische aanwijzingen in de kleedkamer niet vlammend uit de kleedkamer. Het schotpercentage was laag en er miste enige intensiteit in het spel van de Groningers. Het liep achter de feiten aan, maar kwam een aantal minuten voor het laatste fluitsignaal wel tot 11-11. Echter bleef het hierbij, door meerdere fouten en onnauwkeurig spel van de rood-witten in de eindfase. Na het fluitsignaal was er teleurstelling en frustratie bij de ploeg. Coach Jeha Mulder sprak de ploeg kort toe en gaf aan dat ook bij verlies de samenhang sterk moet blijven. Daarnaast was het nu de beurt aan het vlaggenschip van de CINX-formatie, dus de knop moest weer om.

Het 1ste team begon wel met veel strijd aan de wedstrijd. Het gaf verdedigend veel druk en hier had Amicitia het lastig mee. Echter werd er aanvallend niet afgerond door OWK, dus stond er na een aantal minuten toch een 3-0 stand op het scorebord. Arjan Kiewiet maakte het eerste Groningse doelpunt, en dit was de kans voor OWK weer aan te haken. Echter vielen de scores nog steeds niet erg gemakkelijk voor de ploeg van Jeha Mulder. Verdedigend deed de ploeg echter wel zijn mannetje, hierbij liep Sicco Koopmans voorop. De geneutraliseerde Groninger was verdedigend een ware plaag voor de Tukkers. Een 6-6 stand was de eerste keer dat OWK op gelijke hoogte kwam. Echter was het weer Amicitia die op voorsprong kwam, maar OWK bleef wel aanhaken. Ruststand: 9-8.

Na enige tactische aanwijzingen en bemoedigende woorden van Mulder kwam OWK na rust direct weer langszij. De stand was weer gelijk. Tot 12-12 was het stuivertje wisselen, maar toch wist Amicitia weer een gat van 2 doelpunten te slaan. Echter bleef OWK rustig en bleef zorgvuldig in het aanvalsspel. Dankzij Tessa Lap en Gert Schuitema wist het weer gelijk te komen tot 16-16. Nu rook de ploeg uit Oostwold bloed. Het kwam door twee afstandsschoten tot 16-18 en was niet van plan deze voorsprong uit handen te geven. Arjan Kiewiet toonde zijn waarde met een aantal doelpunten op cruciale momenten. Zijn laatste goal was noemenswaardig, met de hakken op de zijlijn terwijl de bal de lampen van de sporthal toucheerde. Dat zette een 21-23 op het scorebord, en OWK speelde de wedstrijd vervolgens zorgvuldig uit. Het waren zwaar bevochte punten, maar de ploeg mag trots zijn op de veerkracht en de inzet die het gedurende de hele wedstrijd wist op te brengen. Na wat glazen gerstenat ging een deel van de selectie naar huis, de overgebleven spelers besloten nog even te gaan kijken op het eerdergenoemde feestje van de Tukkers.

Het 2de team moet bij de koppen bij elkaar om uit te zoeken hoe het kan dat het niet altijd met de gewenste intensiteit aan wedstrijden kan beginnen. Natuurlijk is de inzet er bij elke speler, maar het moet scherper spelen om mee te kunnen doen in de reserve 1ste klasse. Het vlaggenschip mag tevreden zijn met het behaalde resultaat. De ploeg groeit in de competitie en als het nog effectiever weet af te ronden, gaan de rood-witten volgende week zeker punten pakken.

De ploeg speelt op 14 december een thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek, om 20:05 uur in de Rodenburghal in Leek. Het 2de team mag voorafgaand om 18:35 uur aantreden tegen DOS 2. Voor beide ploegen een pittige wedstrijd, dus we hopen op uw steun langs de zijlijn.

Afdrukken