OWK 2 heeft moeite met het gat van de korf te vinden en verliest van DOS (W) 2

Op 14 december speelde OWK 2 haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Op het programma stond het tweede team van DOS uit Westbroek. Het zaalseizoen verloopt, voor de ploeg van Sjoerd Lap, net zo wisselvallig als het veldseizoen. Met 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 verliespartij staat OWK 2 met 3 punten in de middenmoot. Vandaag dus een cruciale wedstrijd om de koplopers in het spoor te blijven.

Door een blessure bij Marloes de Haan, de afwezigheid van aanvoerder Joeri Wiersma en Rene Buring, was de basisopstelling een makkelijke opgave voor de trainers.

Het is 18:35u wanneer de heer Danser fluit voor de start van de wedstrijd. De eerste begint voortvarend met veel kansen en mooi snel spel. Helaas resulteert deze aanval niet in een goal, maar de tweede aanval weet OWK wel te scoren!

Helaas waren de doelpunten voor de CINX-formatie daarna erg duur en zoals wel vaker dit seizoen, wou de bal niet door de korf. DOS (W) schoot daarentegen wel met scherp en kon zo een riante voorsprong opbouwen. Aan de werklust en het spel lag het niet bij OWK. De kansen afmaken was het obstakel in de eerste helft. Na 30 minuten was de pauze bereikt bij een tussenstand van 5-12 in het voordeel van ploeg uit Westbroek.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Beide ploegen creëerden kansen, het verschil was dat DOS het gat van de korf wel wist te vinden. Bij een tussenstand van 8-18, rechte de ploeg van Sjoerd Lap de rug. Afgeslacht worden, vlak voor kerst, dat moeten we zien voorkomen. De koppies gingen nog eenmaal omhoog. De juiste kansen werden weer gezocht. De ballen vlogen door de korf en zo kwam OWK nog wel dichtbij, maar het gat van 10 doelpunten bleek te groot. Na 60 minuten korfbal floot de goed fluitende heer Danser voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 18 - 22