ASVD 2 - OWK 2

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een belangrijke voor OWK. Voor de kerst waren er volgens het team te weinig punten gepakt voor de kwaliteit van het team. Dit moet in het nieuwe jaar beter. Te beginnen tegen ASVD. Een jonge ploeg die nog niet wist te winnen, maar de wedstrijden vaak met een paar punten verschil verloor. Van onderschatting kon dus geen sprake zijn.

OWK begon sterk en kwam meteen op een 0-2 voorsprong. Er werd scherp verdedigd en er werd veel energie in de aanvallen gelegd. OWK maakte hierna een gat van 3 punten. Deze werd behouden tot 5 minuten voor rust. Door teveel gretigheid werden er veel vrije ballen weggegeven of onnodige goals geïncasseerd. Op slag van rust werd het verschil weer op twee gezet 7-9.
In de rust werd besproken dat als we de punten mee wilden nemen naar Oostwold moesten er andere keuzes gemaakt worden en er slimmer gespeeld worden. Uit de kleedkamer begon OWK goed, maar de scores werden moeilijk gevonden. OWK sloeg een gat van vier op 11-15, maar hierna stokte de scoringsdrift. Hierdoor kon OWK het gat niet groter maken. ASVD bleef bij en kwam zelfs weer op gelijke hoogte: 15-15. Aan het einde van de wedstrijd bleef OWK geconcentreerd verdedigen en liep uit tot 17-20. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en eindigde in 18-20.

Deze start had OWK 2 nodig en hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken naar de volgende wedstrijden.