Slechte start van het seizoen voor het vlaggenschip van OWK

De korfballers van OWK speelden afgelopen zaterdag sinds een half jaar weer de eerste officiële wedstrijd. Na een goed verlopen voorbereidingsprogramma, waarin werd gewonnen van Drachten, SCO en OKO, was de seizoensouverture tegen NKC’51 uit Nijverdal. Na een prima eerste helft (12-9 voorsprong) gaven de Oostwolmers de tweede helft niet thuis en verloren nipt met 20-21. Zo startte de ploeg van de nieuwe coach Ljibbe Kuipers, afkomstige van Wêz Handich uit Rottevalle, slecht aan het nieuwe seizoen.

In de eerste helft speelde OWK naar behoren. Beide vakken speelden met vertrouwen in hun eigen aanval en kwamen tot een redelijk scoringspercentage. Daarentegen stond dat ze verdedigend de boel redelijk op orde hadden. In het verloop van de eerste helft liep OWK dan ook gestaag uit naar een voorsprong van vier doelpunten: 12-8. Echter, een aantal seconden voor rust scoorde de ploeg uit Nijverdal en dat bleek de opmars voor een totaal ander beeld in de tweede helft.

OWK speelde na de pauze niet meer met het vertrouwen van de eerste helft. NKC’51 rook haar kans en schoot uit de startblokken en had binnen een mum van tijd de achterstand weggewerkt. Kuipers nam een time-out, maar die had niet het gewenste effect. Sterker nog, OWK speelde in deze periode heel matig en kwam in de eerste 15 minuten maar tot één treffer en zag de tegenstander uitlopen tot 13-17. Deze periode zorgde er uiteindelijk voor dat OWK de wedstrijd zou verliezen. Na een aantal wisselingen aan OWK-kant kwam de ploeg nog wel terug tot één doelpunt. Het aanvalsvak kreeg nog één aanval op de gelijkmaker, maar het laatste afstandsschot miste doel.

Zo was er een valse start voor de CINX-formatie. In de komende week zal er op de trainingen geëvalueerd moeten worden wat er niet goed ging, en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week wacht namelijk de lastige uitwedstrijd in Putten, tegen de Meeuwen.