OWK 1 opnieuw met lege handen in de thuiswedstrijd tegen Ritola

Na het verlies vorige week tegen de Meeuwen ging de Hoofdmacht van OWK op zaterdag 19 september 2020 vol vertrouwen voor de winst in de wedstrijd tegen Ritola 1.

Het begin van de wedstijd was voor OWK. De Cinx-formatie speelde met veel snelheid en maakte het de tegenstanders uit Zuidlaren erg moeilijk. Maar als snel keerde de wedstrijd volledig om. Bij de thuisploeg vielen de schoten niet en bij de gasten vielen de ballen er wel in. OWK liet Ritola gemakkelijk de bal rondgaan en er werd te weinig druk gelegd op de schoten. Dit resulteerde in een 6-8 ruststand.

In de rust vertelde coach Ljibbe Kuipers dat de ploeg rustig moest blijven en terug hun eigen spel moest gaan oppakken. In de verdediging moest er meer druk gezet worden en mocht Ritola de 2e helft niet te makkelijk aanleggen voor het schot.

In de 2e helft werden, ondanks enkele wissels aan OWK-zijde, de schoten niet afgemaakt. In de verdediging werd het goed dichtgehouden, maar doordat de schoten bij OWK niet vielen kreeg Ritola teveel kansen om te herhalen. Gert Schuitema maakte nog enkele goals voor de thuisploeg, maar de tijd was te kort om het gat nog te dichten. OWK verloor uiteindelijk met 14-18.

Volgende week staat er voor OWK 1 een uitwedstrijd tegen Nic. 1 in Groningen op het programma. De ploeg gaat zich deze week voorbereiden op de Groningse Derby en hoopt de eerste punten van dit seizoen te pakken! Publiek is bij deze altijd mooie ontmoeting zeker welkom!