OWK 2 begint sterk, Ritola 2 eindigt te sterk

Zaterdag 19 september stonden de wedstrijden tegen de selectie van Ritola op het programma. OWK 2 was vastbesloten: “Er moeten punten behaald worden dit weekend”.

Na het verlies van het vlaggenschip van OWK mocht het 2e team aantreden.

Tijdens de voorbespreking werd er gehamerd, door coach Gerard Nienhuis, op scherpte, plezier, overtuiging en strijd in de wedstrijd. Binnen mum van tijd was de 4-1 voorsprong in handen van de thuisploeg dankzij de met scherp schietende Samantha Noordhof. Na de 4-1 sloop het “terugkerende kwaaltje” in de ploeg. De scherpte werd minder. Ritola 2 maakte hier dankbaar gebruik van en mochten aantekenen voor de 7-7.

Na de hiervoor genoemde gelijke tussenstand zette OWK 2 weer een tandje bij en legde een doelpuntenreeks van drie doelpunten op de mat. Met deze tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Gerard Nienhuis gaf in de rust aan dat het belangrijk was om de discipline te bewaren en door te drukken.

OWK 2 kwam wederom sterk uit de kleedkamer en wist gelijk te scoren. Ritola 2 bracht meer rebound kracht in. Dankzij deze wisseling in de formatie van Ritola 2 kwam de ploeg terug naar een 12-12 tussenstand. Vanaf dit moment werd het een zogenoemde “puntje-puntje-wedstrijd”. De scores wisselden elkaar af en het publiek kon zich opmaken voor een spannende slotfase. Drie minuten voor tijd wist OWK op een voorsprong van twee doelpunten op het scorebord te zetten. Ritola rechte de rug en wist vlak voor tijd nog driemaal te scoren, waardoor de uitspelende ploeg er met de winst vandoor ging. (18-20)

Kortom, een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar een zuurverlies voor OWK 2.

Komend weekend zal het 2e team van OWK aantreden tegen De Parabool 2 om 14.00 uur. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op de ACLO te Groningen. Wees van harte welkom, maar hou u wel aan de gestelde regels in verband met COVID-19!