OWK 2 start seizoen met gewonnen punt

Na bijna een jaar stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma voor de OWK selectie. En wat is leuker dan starten met een scheids, die toevalligerwijs ook de destijds laatste competitiewedstrijd van het 2e floot?

Tegenstander van deze wedstrijd was het ons bekende AVO, een ploeg waar we het toch vaak lastig mee hebben. Desalniettemin kon OWK binnen één minuut een 1-0 voorsprong op het scorebord zetten, welke vliegensvlug gevolgd werd door een gelijkmaker van AVO. Dit stuivertje wisselen liep door tot 7-7, waarbij mooie aanvallen niet werden beloond met doelpunten. Het was dan ook AVO die voor rust een sprintje trok en de ruststand bepaalde op 7-10.

In de rust hamerde coach Nienhuis erop dat er simpeler gespeeld kon worden, er was nog geen man overboord. Zaak was om de juiste keuzes te maken en om strijd te leveren. Duidelijke boodschap dus.

Hoewel de boodschap simpel was, ging het in de praktijk iets minder makkelijk en liep AVO verder uit tot 9-13. De motor van OWK was klaarblijkelijk eindelijk opgewarmd en na een korte inhaalrace stond er ineens 13-13 op het scorebord. Het was zaak om dit vast te houden, maar weer kon AVO uitlopen naar een voorsprong van 2 doelpunten. Het waren 2 mooie afstandsschoten die de eindstand uiteindelijk bepaalden op 15-15, waarna de goed leidende scheids affloot.

Met een gewonnen punt, maar ook met genoeg verbeterpunten kan het 2e team terugkijken op de eerste competitiewedstrijd. Zaterdag 18 september staat een uitwedstrijd op het programma tegen de selectie van NKC'51 in Nijverdal.