OWK 2 verliest een puntje in de wedstrijd tegen NKC'51 2

Op zaterdag 18 september mocht de OWK selectie afreizen naar Nijverdal voor hun eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen NKC'51. De busreis verliep voorspoedig en OWK kwam dan ook ruim op tijd aan op het mooie zonnige complex in Nijverdal.

Voorafgaand aan de wedstrijd hamerde coach Nienhuis erop dat er sterk moest worden begonnen, focus en inzet was het devies. OWK ging dan ook voortvarend van start. In wat een warme wedstrijd zou worden kwam het 2e op een voorsprong van 0-3, hier waren echter wel 10 minuten korfbal voor nodig. De doelpunten zouden deze dag schaars blijken, want beide ploegen hadden het verdedigend goed op orde. NKC zette een tandje bij en kwam op gelijke hoogte, 3-3. Hierna was het tot de rust OWK wat een gaatje wist te slaan. Bij rust was de stand 5-9 in het voordeel van de Oostwolmers.

In de rust was coach Nienhuis niet tevreden over het getoonde spel. Er werd te laks omgegaan met de kansen en de beleving in het veld was nauwelijks zichtbaar. Na rust meteen er vol in was de afspraak.

Na rust zou het wedstrijdverloop een heel ander beeld laten zien. Was het voor rust OWK dat het gat geslagen had, na rust kwam NKC terug en werd het gaatje steeds kleiner. OWK wist in de 2e helft slechts 3 keer de korf te vinden, terwijl NKC een aantal scherpe schutters in het veld bracht. Uiteindelijk moest OWK genoegen nemen met een 12-12 gelijkspel.

Waar vorige week het gelijkspel voelde als een gewonnen punt was dat deze week totaal anders. Nu is het zaak voor de ploeg om zich voor te bereiden op de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen de studenten van De Parabool. Als OWK hier aanspraak wil maken op de winst zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Zaterdag 25 september om 14 uur start de wedstrijd tegen de Parabool 2. We zien u graag langs de lijn!