OWK 1 verliest door vele gemiste (kleine) kansen

Na een spannende wedstrijd tussen OWK 2 en de Parabool 2 (16-17) was het vlaggenschip van OWK aan de beurt. Deze week stond Sparta (Zw) 1 op het programma. Sparta kende een stroeve start van de competitie en kwamen puntloos richting Oostwold.

Vooraf aan de wedstrijd werd er gehamerd door coach Ljibbe Kuipers op felheid en scherpte, zoals tegen AVO 1. Gedisciplineerd aanvallen met rebound en kleine kansen rondom de korf meenemen. “Verdedigend veegt iedereen eerst zijn eigen straatje schoon”, aldus de oefenmeester van OWK.

Aan het begin van de wedstrijd waren de weergoden ons niet goed gezind. Echter belemmerde de regen het begin van de wedstrijd niet. Zowel de CINX-formatie als Sparta schoten uit de startblokken wat resulteerde in een 4-6 tussenstand na tien minuten. Sparta schoot met scherp van afstand. Toch wist het vlaggenschip van OWK bij te blijven tot 6-7. Vlak voor de rust liep Sparta uit met een run van vier goals. Ruststand: 8-14.

In de rust werd er vertrouwen naar elkaar uitgesproken. De ploeg heeft eerder in dit soort situaties gezeten en bewezen dat dit omgedraaid kan worden. Met de borst vooruit stapte OWK de kleedkamer uit. (Mede dankzij het inmiddels opgeklaarde weer) Klaar om met zijn allen de schouders eronder te zetten en de wedstrijd te kantelen.

Sparta wist de eerste aanval na de rust te benutten, maar daarna lag het momentum bij OWK. Het vlaggenschip was feller en speelde met meer bravoure wat resulteerde in een 12-17 tussenstand. Helaas verzuimden beide aanvalsvakken van OWK om de (vele) kleine kansen, doorloopballen en strafworpen af te maken. Hoewel het momentum bij OWK lag kwam de ploeg niet dichterbij. Dit was voor Sparta het signaal om een tandje bij te schakelen. OWK bracht de discipline, die nodig is om wedstrijden te winnen in de overgangsklasse, niet meer op. Hierdoor liep Sparta uit naar een 14-24 eindstand.

Genoeg materiaal voor trainers Ljibbe Kuipers, Gerard Nienhuis en de selectie van OWK om mee aan de slag te gaan komende weken.

Volgende week zaterdag (02-10-2021) speelt de selectie van OWK tegen Ritola. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en 15.30 uur en worden gespeeld in Zuidlaren. Graag verwelkomen wij jullie langs de zijlijn!