Spectaculaire wedstrijd levert geen punten op voor OWK 1 in de derby tegen NIC

De korfballers van OWK speelden afgelopen zaterdag de derby tegen Nic uit Groningen. Op het zonovergoten sportpak in Oostwold werd een aantrekkelijke wedstrijd gespeeld. Na een ruststand van 13-13, werd het uiteindelijk 19-24 in het voordeel van Nic.

In de eerste helft speelde OWK een goede partij korfbal. Beide vakken speelden met vertrouwen in hun eigen aanval en kwamen tot prima kansen en doelpunten. Overigens waren de eerste minuten van de wedstrijd volledig voor Nic, dat al snel een 0-4 voorsprong pakte. In het verloop van de eerste helft had het in grote getale aanwezige publiek wel door dat het een heet middagje zou worden. OWK kwam steeds beter in het spel, en na een 7-7 tussenstand was het stuivertje wisselen wie de voorsprong nam. Een derby is altijd een wedstrijd op zich, en het was in de rust (13-13) niet te voorspellen wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken.

OWK speelde in de tweede helft met hetzelfde enthousiasme als in de eerste helft. Echter werden de kansen in de eerste tien minuten minder goed afgemaakt. Tegen Nic, dat voor de titel speelt, wordt het dan een lastig verhaal om in scores bij te blijven. OWK bleef wel vertrouwen houden, speelde gevarieerd korfbal, maar pakte in de tweede helft slechts 6 doelpunten mee. Einduitslag 19-24.

Al met al een redelijk goede wedstrijd voor OWK. Volgende week wacht de confrontatie met Drachten 1. Het verleden heeft uitgewezen dat deze wedstrijd tussen beide ploegen garant staat voor spektakel. Aanvang 15.30u in Oostwold.