OWK leidt confronterende nederlaag in Putten

Het einde van de veldcompetitie nadert en deze week mocht het vlaggenschip van OWK afreizen naar Putten voor een confrontatie met koploper de Meeuwen. Het tweede team speelde helaas rond dezelfde tijd in Vriezenveen, wat de personele bezetting dit weekend ietwat bemoeilijkte. Desalniettemin had de ploeg deze middag vertrouwen in een goed resultaat.

Na het eerste fluitsignaal van het goed leidende scheidsrechtersduo van Zoggel - Foolen en van Krieken, werd echter al snel duidelijk dat het een zeer lastige middag zou gaan worden, met name door de verdedigende tactiek van de Meeuwen tegen het eerste verdedigingsvak van OWK. Dit vak kwam moeilijk tot goed opgezette aanvallen en schoten waren van onvoldoende kwaliteit.

Toch bleef de ploeg tot diep in de tweede helft in de wedstrijd doordat het eerste aanvalsvak zowel aanvallend als verdedigend een prima wedstrijd neerzette.  Na een ruststand van 9-5 stond er, met nog zo’n vijf minuten te spelen, een stand van 11-9 op het scorebord wat zeker nog perspectief bood. Verdedigend zat het goed, maar het tweede aanvalsvak van OWK bleef moeite houden met scoren. Het vak probeerde het wel en met een aantal wisselingen werden er een aantal goeie kansen gecreëerd maar het rendement bleef ondermaats. Uiteindelijk moest de ploeg het hoofd definitief buigen toen de Meeuwen de stand op 13-9 zette waarna ze nog tweemaal scoorden en de eindstand op 15-9 zetten. Een toch ietwat confronterende nederlaag voor de ploeg uit Oostwold.

Komende week zal alle energie en strijdlust naar volgend weekend gaan waar de belangrijke laatste veldwedstrijd in Assen gespeeld zal gaan worden. De thuiswedstrijd werd door OWK met 14-11 gewonnen, waarna in de bekercompetitie kansloos werd verloren. Het belooft dus weer een spannende strijd te gaan worden waar de ploeg uit Oostwold alle support kan gebruiken.

De tweede teams zullen om 15.30 uur aftrappen waarna om 17.00 uur beide hoofdmachten tegenover elkaar zullen staan.