OWK 2 kan niet stunten tegen koploper AVO

De laatste wedstrijd van dit eerste deel van de veldcompetitie moest OWK 2 aantreden tegen de koploper van de poule, AVO 2. In de thuiswedstrijd werd teleurstellend gelijkgespeeld, OWK had die wedstrijd eigenlijk moeten winnen. AVO 2 is daarna in de flow gekomen en heeft de daaropvolgende wedstrijden veel doelpunten gescoord, het beloofde zodoende een zware middag te worden.

OWK 2 maakt een moeilijke competitiestart door, met name de vele wisselingen in samenstelling zorgen ervoor dat de kwaliteiten van het team nog niet tot uiting komen en er ook nog geen enkele wedstrijd werd gewonnen. Toch start de ploeg onder leiding van coach Gerard Nienhuis elke week weer met volle moed en geloof in een goede wedstrijd.

In Assen kwam OWK er in het eerste kwartier niet aan te pas en keek binnen 10 minuten tegen een 6-0 achterstand aan. Vele pass fouten in de aanval zorgden ervoor dat de ploeg eigenlijk niet aan aanvallen toe kwam. Pas in de 14e minuut wist aanvoerder Joeri Wiersma de korf te vinden en zijn ploeg op het scorebord te zetten. In het tweede gedeelte van die eerst wedstrijd kwamen de Oostwolmers aanvallend gezien beter in het spel. Er werd gerust met een stand van 12-7. De 6 doelpunten verschil die AVO 2 in dat eerste kwartier van de wedstrijd had opgebouwd, was een gat wat door OWK ook in de tweede helft niet meer te dichten viel. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 18-11 stand waarna OWK 2 niet anders kon dan concluderen dat AVO op dit moment gewoon beter is.

In het voorjaar wacht OWK 2 de taak om het gat met de concurrentie te dichten om zo degradatie in de veldcompetitie te vermijden. Maar voor nu wordt de zaal opgezocht en daar zal de ploeg er alles aan doen om bij elkaar te komen als team en betere prestaties neer te zetten dan tot nu toe is gelukt.