"Koude douche" voor OWK in Groningen

We mochten weer! Zaterdag 27 november speelde de hoofdmacht van OWK de eerste en meteen laatste wedstrijd van de oorspronkelijk geplande zaalcompetitie. Het werd weer afwachten of er nog in de zaal gespeeld zou gaan worden, maar gelukkig startte afgelopen zaterdag een nieuwe competitie. 
De KNKV besloot tot een nieuwe indeling met poules van vier ploegen, waarbij OWK is ingedeeld in een poule met Nic., AVO en Drachten. Laat nou net eerstgenoemde de tegenstander zijn van deze 'hervatting' van de competitie, de ploeg waar 27 november ook tegen werd gespeeld en waar in eigen hal kansloos van werd verloren. Dit keer mocht er echter afgereisd worden naar het Alfa-college in Groningen waar publiek gelukkig ook weer welkom was.

OWK heeft helaas enigszins problemen met de 'bemanning' vanwege blessures en zwangerschappen en daarnaast is het momenteel natuurlijk elke week afwachten welke spelers überhaupt het veld in mogen. Dit resulteerde erin dat de wedstrijd van de reserveteams is afgelast en later zal worden ingehaald.
Na toch een goede trainingsweek betrad het 1e om 16.00 uur wel het veld om titelfavoriet Nic. te bestrijden. Er was een duidelijk plan gemaakt en met veel energie en inzet probeerde de ploeg het Nic. zo moeilijk mogelijk te maken. Dit lukte de eerste helft vrij goed. Nic. kwam weliswaar verschillende keren op een ruime voorsprong, maar OWK bleef energie leveren en kwam voor de rust toch terug tot drie punten, 14-11. Jammer was dat vlak voor rust nog een grote kans werd gemist wat het verschil naar twee had kunnen brengen. Maar de ploeg had een tevreden gevoel over deze eerste helft en ging met vertrouwen de tweede helft in.

Helaas lukte het de tweede helft niet voldoende om te blijven volharden in het plan waardoor Nic. vrij snel uitliep naar een onoverbrugbaar verschil. Aanvallend werd het steeds lastiger en ondanks de goede invalbeurten van Dylan Noordhof en Niels Lap, liep Nic. steeds verder uit. Uiteindelijk stond er een duidelijke 31-19 stand op het scorebord. 

Een lekkere douche zat er na de wedstrijd helaas ook niet in, dus letterlijk een koude douche voor OWK in Groningen.

Toch was de ploeg niet heel ontevreden en ziet het genoeg aanknopingspunten voor de wedstrijden tegen AVO en Drachten. Daarbij mag nog wel even genoemd worden dat Marloes de Haan en Samantha Noordhof hun basisplekken naar behoren hebben ingevuld!

Volgende week zaterdag speelt de selectie in eigen hal tegen AVO uit Assen. Om 14.10 uur starten de reserveteams waarna om 15.30 uur de hoofdmachten zullen aantreden. We kunnen alle support gebruiken dus wees welkom! 

Bij het betreden van de sporthal zal er worden gecontroleerd op een geldig corona toegangsbewijs.

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Flyer printversie.pdfFlyer printversie[ ]???215 kB

Afdrukken