OWK 2 zet belangrijke stap richting handhaving

Zaterdag 21 mei trad het tweede team van OWK aan tegen Ritola 2. Het einde van de competitie nadert en de ploeg van Gerard Nienhuis wil zich snel veilig spelen, zeker na de spannende ontknoping in de zaal. Na een minuut stilte wegens het overlijden van Douwe Noordhof (opa van Samantha en Dylan, tevens trouwe supporter) en de nodige emoties, moest de knop om.

Dylan Noordhof wist die knop zeker goed om te zetten en opende de score met een mooi afstandsschot. Hierna vielen de scores eventjes lastig voor het aanvalsvak van OWK (Joeri Wiersma, Elise Mellema, Manon de Vries, Dylan Noordhof). Hier maakte Ritola gebruik van en ze kwamen langszij. In het andere vak (Joost Mellema, Madelon Keun, Samantha Noordhof, Sander Lap) werd er gebruik gemaakt van de zwakheden van de tegenstander. Ritola speelde met een grote en een nogal kleine heer, en de beide lange mannen van OWK wisselden de rebound af zodat de rebounder van Ritola achter de spits aan moest lopen. Dit resulteerde in een afstandsgoal van Sander. De heren van Ritola wisselden van tegenstander en Joost maakte hier gebruik van door z'n heer voorbij te lopen en na overnemen een makkelijk schot te geven aan z'n vakgenoot. Dit bracht de stand op 3-1 voor de Oostwoldjers. Joeri en Dylan kregen hierna beiden een strafworp mee en faalden niet vanaf de stip. Dit bracht de roodwitten op een comfortabele 5-1 voorsprong. Ritola wist voor het eerst in de wedstrijd van afstand raak te schieten en verkleinde de voorsprong. Joost Mellema werd nog steeds verdedigd door de rebounder en dus werd hij in stelling gebracht. De dames in het vak sneden goed voor en steunden de mannen goed. Na een goede assist van Samantha schoot Joost van afstand met scherp en bracht het verschil weer op 4. Na nog een afstandsgoal van Dylan en twee doelpunten van Ritola werd de kleedkamer opgezocht met een 7-4 tussenstand.

Gerard Nienhuis gaf de ploeg wat goede aanwijzingen en zei vooral rustig te blijven. De wedstrijd was onder controle en als alle koppen dezelfde kant op bleven staan, gingen de punten zeker niet mee naar Zuidlaren. Ritola kwam echter scherper uit de kleedkamer en verkleinde het gat tot twee doelpunten. Dylan Noordhof maakte z'n 4de doelpunt en dat gaf de ploeg wat ademruimte. Ritola bleef echter aanhaken en scoorde van afstand. Gerard Nienhuis besloot Niels Lap in het veld te brengen die rechtstreeks vanuit zijn werk het veld bestormde. De coach van de tegenstander was echter nog niet overtuigd van de aanvallende kwaliteiten van Joost Mellema want hij werd nog steeds verdedigd door de rebounder van Ritola. De dames bleven Joost goed dienen en hij scoorde twee doelpunten wat het 10-6 maakte. OWK had hierna weer een periode van droogte maar raakte niet in paniek. De minuten vlogen voorbij en ondanks prima spel van het aanvalsvak viel de bal telkens net verkeerd. En natuurlijk valt de bal dan aan de andere kant. Ritola kwam in de eindfase terug tot 10-8. Inmiddels vreesde de ploeg uit Zuidlaren de kwaliteiten van Young Beanstick (a.k.a. Joost) en de heren van Ritola wisselden weer van tegenstander. Met Beanstick onder de korf schoot Sander Lap van afstand raak en hierdoor was het wel lastig voor Ritola om nog terug te komen. De verdediging had de boel onder de controle en OWK kon rustig ademhalen. Joost werd vrij gelaten bij een vrije bal, kreeg de bal toegespeeld en besloot de score op 12-8. 

OWK speelde een prima wedstrijd en iedereen deed wat hij/zij moest doen. Aanstaande zaterdag speelt OWK 2 een uitwedstrijd tegen ROG 2 en hier kunnen ze nogmaals een stap richting handhaving zetten. We zien u graag langs de lijn!

 

Afdrukken