Hoofdmacht OWK verliest van Nic.

Afgelopen zaterdag stond de korfbalwedstrijd tussen Nic. 1 en OWK 1 op het programma. OWK heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie terwijl de thuisploeg uit Groningen bij een overwinning kampioen zou zijn van de Overgangsklasse A.

In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op en was het OWK die de aanval van Nic. kon ontregelen en een lichte voorsprong op het scorebord noteerde. Echter draaide Nic. in de eerste helft dit spelbeeld al om en liep het uit naar een 13-5 tussenstand bij rust.

In de tweede helft werd duidelijk dat OWK de wedstrijd niet meer om zou draaien, waardoor Nic. een zeer eenvoudige overwinning op de CINX-formatie zou boeken en daarmee het kampioenschap veilig stelde. Voor OWK is het zaak om de komende weken het niveau omhoog te krijgen om ook volgend jaar in de overgangsklasse te acteren. De eerstvolgende wedstrijd in deze strijd is in en tegen Drachten op 11 juni om 15:30 uur. Bij verlies is degradatie definitief, dus komt allen naar Drachten en steun de ploeg in deze belangrijke wedstrijd.