Weinig goals voor OWK 2, maar wel belangrijke winst op ROG 2

Afgelopen zaterdag 28 mei stond de wedstrijd ROG 2 – OWK 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst was de kans groot dat er gehandhaafd werd. De vorige wedstrijd is in het nadeel van OWK 2 gevallen, waardoor het vandaag zaak was om sterk te beginnen.

Het weer (harde wind) werkte voor beide teams niet in het voordeel. Toch was het OWK 2 die na een paar minuten de openingsgoal maakten door een afstandsschot van Samantha, wie vrij stond door een mooie actie van Lara. Hierna volgden gelijk nog een aantal goals voor OWK 2, waardoor de 0-3 al gauw op het scorebord stond. Het publiek moest vervolgens lang wachten op het volgende doelpunt. Dit punt viel namelijk pas na 20 minuten en wel bij ROG. Gelukkig had het eerste aanvalsvak minder moeite met scoren en zijn de ploegen met een stand van 1-5 de rust in gegaan.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we vooral door moesten gaan en de afspraken moesten blijven volgen. Het was echter ROG die het eerste doelpunt van de tweede helft scoorde. Doelpunten bleken schaars te zijn deze dag, waardoor aan zowel ROG als OWK haar kant veel werd geschoten, maar niet werd gescoord. Uiteindelijk hebben Anne Feenstra en Mila Oostra nog hun intrede gemaakt binnen de ploeg en werd de wedstrijd binnengesleept met een eindstand van 5-8.

Aankomende week mag OWK 2 genieten van een weekje rust. De volgende wedstrijd staat gepland voor 11 juni 2022 om 14:05. Dan staat de tegenstander De Wâlden 2 op het programma. De wedstrijd zal gespeeld worden in Oentsjerk, supporters zijn natuurlijk erg welkom!