OWK 2 wint haar laatste wedstrijd in het rood-wit

Het weekend van 18 en 19 juni stond voor heel Oostwold en in het bijzonder de korfbalvereniging OWK in het teken van afscheid nemen van de roemruchte korfbalclub uit het dorp. Na 75 jaar is het moment gekomen dat er zal worden samengegaan met KV Rodenburg uit Leek en wel onder de naam KVW’22. De laatste wedstrijden werden gespeeld en daarnaast werd er een buffet, mixtoernooi en feestavond georganiseerd op het vertrouwde sportcomplex bij de Gaveborg. Natuurlijk werd er tijdens de wedstrijd uitgebreid stilgestaan bij selectiespelers die stoppen met spelen in de selectie.

De laatste wedstrijd voor OWK 2 werd gespeeld tegen Amicitia uit Vriezenveen. De vorige wedstrijd (pre-corona, lang lang lang geleden, weet u nog?) werd met 1 punt verschil verloren door de ploeg uit Oostwold. Vooraf werd door coach Gerard Nienhuis nogmaals uit de doeken gedaan waarom het dit team gelukt is zowel in de zaal als op het veld te handhaven in de huidige klasse, namelijk het zijn van 1 team. Het team speelde menig wedstrijd het 2e deel van het seizoen volwassen uit (ondanks de soms zeer jeugdige gemiddelde leeftijd dankzij alle toppers van Combi 4 die regelmatig werden ingevlogen om het team compleet te maken, waarvoor hulde!).

Helaas werd er deze keer geen gebruik gemaakt van de beroemde verhalen over jungles en savannes waarop prooien moesten worden verslagen. Wel was er een wijziging van aanvoerdersband aangezien Joeri Wiersma (vaste aanvoerder van OWK 2 de laatste seizoenen) met zijn vrouw Mirjam op Ibiza genoot van hun huwelijksreis. De aanvoerdersband was dit keer voor 1 van de 2 Mellema’s uit het team, u mag zelf gokken wie.

Het was zaak de neuzen meteen dezelfde kant op te krijgen en vooral te genieten van de laatste wedstrijd in het rood-wit. Winnend afsluiten was het devies. De wedstrijd begon echter niet zoals gewenst. De bezoekers uit Vriezenveen hadden veelal de goede kant van de score, en OWK had moeite om aan te blijven haken. Wanneer er dan weer een gelijkmaker op het bord stond leek het alsof de ploeg zichzelf weer in de zetel zette en achterover leunde, waarna de bezoekers weer op voorsprong kwamen.

In de rust volgde dan ook een pittige bespreking van afscheid nemend coach Nienhuis. Na de thee was het OWK wat zich opnieuw de kaas van het brood liet eten. Na een time-out was er eindelijk verandering te zien in de spirit bij OWK. Het talrijk toegestroomde publiek ging erachter staan en binnen het veld werden duels gewonnen, goals gemaakt en werd elk doelpunt met elkaar gevierd. Langzaam kantelde de wedstrijd in het voordeel van OWK en zag ook Amicitia dat er deze laatste wedstrijd niets meer te halen viel.

In de laatste 5 minuten was er een publiekswissel voor Rene Buring, die nadat hij 3 jaar geleden eigenlijk al gestopt was in de selectie nu toch echt zijn kunsten een podium lager gaat vertonen in KVW 5 (samen met een aantal andere toppers uit de huidige selectie, aangevuld met zowel jong als “iets ouder” talent uit de gelederen van OWK)

Rest mij nog uit naam van alle spelers van OWK 2 iedereen te bedanken die de afgelopen jaren ons gesteund heeft in goede en ook pittige tijden. Zowel aan de zijlijn bij de Gaveborg als in den landen, zowel in busjes richting verre oorden als ook aan de bar van menig kantine. 

We hopen jullie dan ook allemaal te mogen zien bij de verschillende teams van KVW’22 in de toekomst en hopen dat deze vereniging hetzelfde saamhorigheidsgevoel oproept als OWK altijd gedaan heeft!

Het ga u goed!

   

Afdrukken