Gaveboules Nieuws

Gezellig 4e Jeu de Boules toernooi tijdens dorpsfeest Oostwold

Ook dit jaar organiseerde OWK / de Gaveboules, weer het Jeu de Boules toernooi tijdens het dorpsfeest van Oostwold.

Bij de Jeu de Boulers zaten tussen de prijswinnaars verrassingen en oude bekenden. Na de eerste poulefase waren het de nummers 3 en 4 uit de verschillende poules, die helaas niet verder mochten naar de tweede poule fase. In een strijd tussen alle nummers 2 werd vervolgens uitgemaakt wie nummer 5 t/m 8 werd. Voor de nummers 1 stond echter niet alleen de eer op het spel, maar konden er ook leuke prijzen worden gewonnen die door eetcafé het Witte Paard, Dorpshuis Lettelbert en ACO waren aangeboden.

Eerste Prijs Jeu de Boules toernooi 2017

Een mooie 8e plaats werd bekleed door Jannie de Jager en Alie Kamstra, de 7e plaats door Derk en Willie Feenstra, de 6e plaats door Douwe en Greetje Noordhof . De 1e van alle nummers twee, de nieuwelingen en waarschijnlijk na vandaag “de Grashappers” genoemd: Inge Doddema en Eric de Wert, behaalden een mooie 5de plaats. Zij wonnen van de drie wedstrijden om de prijzen twee e speelden een gelijk. De nummers 1 gooiden in deze tweede poulefase het gas er nog even op. Ondanks een zeer geslaagde 1e poulefase, moesten  Jack en Willeke in de eindranking, genoegen nemen met een vierde plaats. Net buiten de prijzen, maar volgend jaar kan er natuurlijk weer een gooi gedaan worden. Want dat dit koppel elk jaar in de bovenste regionen meedoet, is een feit.

2e Prijs Jeu de Boules toernooi 2017De derde plaats was een mooie verrassing: Mariska Kroon en Antje van der Velde, wisten één wedstrijd naar hun hand te zetten met een 5-3 eindstand.

Voor de eerste en tweede plaats waren het oude bekenden van het Jeu de Boules Toernooi.  De winnaars van vorig jaar: Janine van der Sijde en Roel Valenteijn, konden echter niet winnen van Henk Steenbergen en Jannie Zwart, die dit jaar met de eerste prijs ervandoor gingen.

3e Prijs Jeu de Boules toernooi 2017

De organisatie kan terugkijken op weer een mooie sportieve avond. Na de kinderdisco volgde de prijsuitreiking in het sportcafé van de Gaveborg, waarna het feest met de Oostwoldjer DJ’s lekker werd voortgezet tot in de late uurtjes.

meer foto's.

 

Afdrukken