OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - AVO 1

LTrainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKEREN

Nog niet zo lang geleden was alles anders voor OWK. Net teruggeknokt uit de tweede klasse en op jacht naar het worden van een stabiele eerste-klasser.

Maar wat voor seizoen speelden we in die eerste klasse. De titel moesten we dat jaar helaas nog laten aan de tegenstander van vandaag, AVO uit Assen. Een jaar later konden wij met OWK echter alsnog het kampioenschap grijpen waardoor wij onze rivalen van toen wederom mogen verwelkomen.

Maar wat geweest is, is geweest. Een nieuwe tijd is aangebroken. Een tijd met een nieuwe staf, nieuwe regelgeving, straks in de zaal een schotklok en een jury.

Voor velen in deze selectie is het allemaal onbekend terrein. Terrein dat ik, als nieuwe hoofdcoach van deze ambitieuze en gretige groep, samen met hen mag gaan ontdekken. Het zal daarom ook een jaar van leren worden. Opnieuw leren wennen aan elkaar, leren omgaan met de nieuwe omstandigheden, leren omgaan met de nieuwe druk en vooral leren plezier te houden als het dit seizoen onverhoopt zwaarder wordt.

Plezier is nog altijd het belangrijkste en het kenmerkende aan de mooie selectie van OWK. Dat heeft ons gebracht waar we staan. Naast het feit dat wij natuurlijk veel korfbalkwaliteit bezitten hebben we altijd het plezier voorop gesteld. Dat is dan ook waar we dit jaar voor moeten gaan: plezier maken en houden met elkaar terwijl we samen aan het leren zijn. Want leren gaan we, dat is voor mij wel zeker!

Vandaag begint dat leren in de eerste thuiswedstrijden, voor OWK 2 tegen AVO 3 en voor OWK 1 tegen AVO 1. Voor beide ploegen een zware pot die op het scherpst van de snede zal moeten worden gespeeld. Die inzet is de selectie wel toevertrouwd. Het enige dat ik dan tegen u als toeschouwer nog kan zeggen: ik wens u, net als onszelf, heel veel plezier met hopelijk twee mooie wedstrijden.

Hoofdcoach Patrick Aalders

 

Afdrukken