AVO 3 niet opgewassen tegen Oostwoldjers

OWK 2 - AVO 3Zondag 10 september stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma voor OWK 2. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, werd AVO 3 ontvangen op het kunstgras bij de Gaveborg. Vorige week wist OWK 2 nog ruim te winnen van Rodenburg 2 in Leek. Met de verwachting dat AVO vandaag meer tegenstand zou bieden, was het dan ook zaak om deze wedstrijd scherp te beginnen.

OWK 2 opende de score direct in de eerste minuut door een mooie doorloopbal van Rene Buring. Het tweede aanvalsvak had, ondanks mooie acties, meer moeite met scoren. De aanvallen waren goed, alleen wist het tweede team van OWK dit niet altijd om te zetten in scores op het scorebord. De CINX-formatie zocht uiteindelijk, toch met een redelijk ruime voorsprong, de kleedkamers op voor de rust (8-4).

In de rust werd duidelijk aangegeven door coach Sjoerd Lap, dat het rendement omhoog moest. De aanvallen waren goed, maar moesten effectiever worden afgerond. Het was daarom ook belangrijk om na rust wederom scherp te beginnen.

Na het startsignaal van scheidsrechter van der Lei, werd dit direct goed opgepakt door een mooi afstandsschot. AVO 3 antwoordde hier meteen op met een doorloopbal tegen Sander Lap. Het was echter de thuisploeg die de wedstrijd eenvoudig uitspeelde en zo de overwinning vrij gemakkelijk binnensleepte. Ondanks dat het schotpercentage omhoog had gemoeten, kan OWK 2, met een eindstand van 17-6 terugkijken op een goede wedstrijd en de volle mep aan punten uit twee wedstrijden.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan treedt OWK 2 om 13:00 aan tegen SIOS  uit Wolvega. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!