Een matige wedstrijd en Fryske Sûkerbôle

OWK 2 pakt punten in Wolvega van SIOS 2Fryske Sûkerbôle, is een lekkernij uit Friesland. Het is wittebrood waarin korrels suiker zijn meegebakken. In Friesland werd het brood cadeau gegeven aan moeders die bevallen waren van een meisje. (bron: Wikipedia)

Normaal gesproken zou dit niet veel met korfbal te maken hebben, maar afgelopen weekend bleek het de metaforische kers op de taart te zijn. Nu loop ik vooruit op de zaken, maar ik kan garanderen dat dit stuk eindigt met een stuk Fryske Sûkerbôle.

Op zondag 17 september trad het tweede team van dorpsvereniging OWK uit Oostwold aan tegen het eveneens tweede team van SIOS uit Wolvega. De dag voorafgaand aan deze wedstrijd had het eerste team van de dorpsclub al laten zien dat een matige wedstrijd niet hoeft te betekenen dat er geen punten verdiend kunnen worden. Met de aanwezigheid van een lekker zonnetje en meerdere, waardevolle, wissels kon het alleen maar een mooie dag worden. De sfeer was ontspannen en de voorbereiding voor de derde helft was vlekkeloos. Voordat aan deze helft begonnen kon worden, moest er eerst 70 minuten korfbal plaatsvinden.

De waarschuwing van coach Sjoerd Lap om niet te ontspannen te zijn en de tegenstander niet te onderschatten werd door de ploeg aangehoord en serieus ter harte genomen. Echter leek deze waarschuwing vergeten na het luiden van het startsignaal. De start van de wedstrijd was slap en leek in de verste verte niet op wat de ploeg eerder heeft laten zien en in staat is te doen. Na een 3-0 achterstand werd het team langzaam wakker en had het door dat er toch wat moest gaan gebeuren. Er werd een tandje bijgeschakeld, de tegenstander pakte het verdedigend slim aan en de Oostwoldjers hadden hier moeite mee. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg OWK meer grip op de wedstrijd en er vonden een aantal wissels plaats. Via goals van onder andere Arjan Kiewiet en Samantha Noordhof werd de kleedkamer opgezocht met een 7-7 ruststand.

In de tweede helft had het team uit Oostwold de zaken wat beter op orde. Goed opgezette aanvallen werden helaas niet direct beloond met doelpunten. Hoewel de goals niet vielen was de omslag van de wedstrijd nabij. Na dik 10 minuten in de tweede helft wist Dylan Noordhof de bal wel door het gele plastic te mikken en de denkbeeldige deksel van de mand te verwijderen. Hierna vielen de ballen makkelijker door de mand en kon OWK de wedstrijd naar zich toe trekken. Bij een stand van 13-18 klonk het eindsignaal en kon opgelucht adem gehaald worden.

Deze overwinning kon hierna gevierd worden met de supporters die waren afgereisd naar Wolvega (waarvoor hulde!). De Friezen konden in de derde helft geen weerstand bieden aan de kwaliteiten van de Groningers. Het enige wat nog in de weg stond van een vlekkeloze zondag was de uitslag van de verloting. Zelfs deze werd gewonnen, en u raadt het al, een heerlijke Fryske Sûkerbôle was hiervan de trofee. Met twee punten en de Fryske Sûkerbôle in de tas kon de reis terug beginnen.

Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Hoogkerk 3 op het programma. Met hopelijk beter spel en een hoger rendement zal OWK 2 trachten wederom punten te verdienen in de strijd om het kampioenschap.