OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Heerenveen 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKDe eerste punten zijn binnen!

Zoals ik in het vorige programmaboekje al schreef staat dit veldseizoen in het teken van leren. Dat leren geldt uiteraard niet alleen voor de ploeg, maar ook voor mij als coach. Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar brengt ook gevaren met zich mee. Wanneer maak je beslissingen, waar baseer je die op? Zo heb ik afgelopen week de beslissing gemaakt om onze opstelling op enkele plaatsen te wijzigen. Weliswaar ben ik nog steeds overtuigd van de werking van de oorspronkelijke opstelling en het idee daarachter, maar wij spelen nu inmiddels op een niveau waarop er weinig tijd is om te experimenteren. Het vertrouwen en het rendement van de ploeg moest omhoog, dus was het mijn taak om daarmee aan de slag te gaan.

Vooralsnog, zonder mezelf op de borst te kloppen want het team heeft het uiteindelijk gedaan, heeft dit geleid tot het gewenste resultaat. Ondanks een matig begin van de wedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen zag ik mijn ploeg groeien in het spel. Door de juiste keuzes en het uitspelen van de goede mensen, kwamen wij uiteindelijk met twee welverdiende punten thuis.

Dat het in deze competitie voor iedereen mogelijk is om van iedereen te winnen blijkt wel uit de uitslagen van afgelopen week. Iedere wedstrijd van vorige week zaterdag werd met een marge van één of twee punten beslist. Nu alle ploegen wat beter in hun spel komen zullen er her en der zeker wat verrassende resultaten te zien zijn.

Dat maakt het korfbal in deze overgangsklasse ook zo leuk. De wedstrijden zijn spannend en de teams aan elkaar gewaagd. Wij als OWK hebben laten zien dat wij in deze klasse thuis horen en hebben dit vorige week eindelijk kunnen bekronen met twee punten.

Nu is het zaak om door te pakken en wel vandaag tegen Heerenveen. Deze ploeg staat op vier punten uit drie wedstrijden en is dus in zicht. Toch zullen de punten niet zomaar voor het oprapen liggen, er zal wederom hard geknokt moeten worden voor elke bal. Ik ben er echter van overtuigd dat wij, opnieuw de juiste keuzes maken en er weer als collectief staan, de punten ook vandaag zullen pakken. Wij zullen er in de eerste twee helften in ieder geval alles weer aan doen, dan kunnen we daarna in de derde wellicht met zijn allen een leuk feestje vieren.

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken