Als CINX-collectief wordt de winst over de streep getrokken

Als CINX-collectief wordt de winst over de streep getrokkenZaterdag 30 september moest OWK 2 afreizen naar Friesland om daar te spelen tegen Mid Fryslân 4. Deze ploeg had net als OWK 2 alle wedstrijden gewonnen, maar stond bovenaan vanwege hun betere doelsaldo. OWK ging met een enigszins gewijzigd team richting Friesland. Rene Buring en Joeri Wiersma konden niet spelen en coach Sjoerd Lap was op vakantie. Gelukkig wou zijn vrouw (Jolanda Lap) dit opvullen. Het gaat steeds wat beter met Arjan Kiewiet en zijn hardnekkige blessure, dus kon hij in de basis beginnen. Sjoerd Mekkes was de laatste vervanger.

Het tweede team van de CINX-formatie begon aan de warming-up in de regen. Het schoot met scherp in de minuten voor de wedstrijd. Helaas kon dit niet gezegd worden van de eerste minuten van de wedstrijd. Het spel was zeker niet slecht, maar de afronding liet te wensen over. Het team van Mid Fryslân bestond uit geslepen oudgedienden. Ondanks dat de veteranen een stukje ouder waren, waren ze nog behoorlijk fit en gretig. Het was OWK wat achter de feiten aan liep. Met rust keken we aan tegen een achterstand van 13-10.

In de rust werd benadrukt dat we scherp moesten blijven en verdedigend meer moesten brengen. Na rust stond er een iets feller OWK. Het gat werd snel gedicht naar 13-11 en OWK kwam snel dichterbij. Ondanks dat het spel na rust goed was, konden we net niet gelijk komen met de ervaren tegenstander. OWK bracht een aantal spelers uit het 1ste in het veld om zeker te weten dat de punten mee naar Oostwold zouden gaan. Dit had het gewenste effect en al snel stond het 17-17. Daarna was het OWK wat de lakens uitdeelde. Snel na de gelijke stand, kwam OWK op voorsprong en gaf dit niet meer uit handen. De wedstrijd eindigde met 20-22 op het scorebord.

De cruciale punten voor het kampioenschap gaan mee naar Oostwold en OWK 2 staat nu keurig bovenaan. Het 1ste boekte een mooie uitzege tegen de koploper uit de overgangsklasse, dus het was een geslaagd weekend voor de selectie. Na afloop werden de punten gevierd bij sponsor Café de Boer in Groningen. Bijna de voltallige selectie, wat junioren en een aantal andere OWK-ers hebben een mooi feestje gevierd bij Marc en Christel. Gangmaker van de avond was Annelies Schuitema. De ervaren topdame uit het vlaggenschip blijkt haar wilde haren nog lang niet verloren te zijn!

Dinsdag speelt OWK 2 een bekerwedstrijd tegen EKC 1 in Emmen. Op woensdag speelt OWK 1 tegen De Wâlden 1 in Oentsjerk. We hopen dat er weer veel supporters meereizen om ons te steunen in de strijd om de beker!