Combi B1 verslaat Vitesse B2

Combi B1 verslaat Vitesse B2Zaterdagmorgen 23 september 2017 om 10.30 uur moesten de spelers van het  Combinatieteam  B1 op het Gaveborgveld spelen tegen Vitesse B2 uit Beilen. Met Frank Helfferich, Lennard Norden, Liejan Postma en Elvira Visser eerst in de aanval en Anne Feenstra, Mark van de Velde, Jorien Postma en Nienke de Boer in de verdediging floot scheidsrechter Joeri Wiersma voor de start van de wedstrijd. Marit Kant en Marc van den Berg begonnen als wissel aan de kant.


Na het begin fluitsignaal duurde het niet lang of Liejan bracht met een zelf gecreëerde kans,  de score op 1-0. Met een doorloopbal maakt Lennard er 2-0 van. Omdat bleek dat er nog geen scorebord was klaargezet, werd in sneltreinvaart het scorebord geregeld. Zo was de score tenminste voor het publiek ook zichtbaar. Door een knap genomen vrije bal maakt Vitesse B2 er 2-1 van maar met een strafworp (gemaakt door Nienke0 komt de score op 3-1. Dan duurt het een tijdje voordat er weer wordt gescoord. Omdat het heerlijk zonnig weer was en de spelers in een snel tempo van start waren gegaan, bleek dat de energie een beetje aan het teruglopen was. Hierdoor bleef het lang 3-1. Lennard maakt er met een afstandschot dan, na een lange tijd spelen, 4-1 van. Nog net voor de pauze scoort Liejan met een fraai afstandschot en zet de ruststand op 5-1 voor het combiteam B1.

Tijd om even in de schaduw  in de kleedkamers van De Gaveborg  bij te komen en te luisteren naar de tips van coach Jeroen.


De spelers van combiteam B1 moeten er dan eerst weer even inkomen maar met een klein kansje zet Nienke de stand op 6-1. Door vlot rond te spelen en wat ruimte achter de korf te benutten weet Nienke nog een keer te scoren en komt de stand op 7-1. Deze score blijft geruime tijd op het scorebord staan en ook nu ziet het spel er traag en moeizaam uit. Maar door een mooie actie kan Liejan een doorloopbal verzilveren en maakt er 8-1 van. De inmiddels ingewisselde Marit brengt de score met een tevens fraaie doorloopbal op 9-1 en vlak voor tijd maakt Jorien  er dan met een afstandschot nog 10-1 van. Met deze score op het scorebord fluit scheidsrechter Joeri voor het eind van de wedstrijd.

Een mooie score en weer twee punten verdiend in de race richting het kampioenschap. Volgende week moet het combi B1 team uit tegen Nic/Hoogkerk B3.

Afdrukken