OWK 2 op weg naar "herbstmeister"

Zondag 8 oktober 2017, de dag dat OWK 2 mocht afreizen naar Enschede voor de uitwedstrijd tegen DOS-WK 3. Het vertrek stond gepland om 8.30u (voor de niet vroege vogels onder ons: het is dan al licht). Een blik in de KNKV app leerde ons dat we een geroutineerde ploeg zouden treffen. Iets wat vaak garant staat voor stevige duels en een gelijk opgaande strijd. De pupillen van Sjoerd Lap waren dus gewaarschuwd.

Tijdens de voorbespreking gaf de trainer aan dat het een typische zondagochtend is. Één die Sjoerd nog kent uit zijn hoogtijdagen (lang geleden). De ochtenddauw hing nog boven het veld, maar dit zou wegtrekken en het zonnetje zou erbij komen zei de heer Lap. Om 11:30 was het zover. Het toegestroomde publiek had een plekje gevonden en de scheidsrechter gaf het startsignaal. Dylan Noordhof verving in de basisopstelling de afwezige Joeri Wiersma.

DOS-WK startte sterk en fel, maar de eerste goal was voor OWK. DOS deed er alles aan om de wedstrijd in de beginfase naar zich toe te trekken, de duels waren dus behoorlijk stevig. OWK liet zich niet van de wijs brengen en sloeg een gat van vier goals (1-5). Op dit moment had de geroutineerde ploeg in de gaten dat het uit een ander vaatje moest tappen. DOS-WK kwam dichterbij en bij een stand van 6-6 lag de wedstrijd weer helemaal open. Heel even was de CINX-formatie de controle kwijt en was het zaak de rug te rechten. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 9-10.

Het tweede team van OWK was eensgezind in de pauze: niet van de wijs laten brengen en snel een gat slaan van weer vier goals om de wedstrijd spreekwoordelijk op slot te gooien.

De tweede helft was weer pittig, stevige duels en werken voor elke bal. Inmiddels was er nog meer publiek toegestroomd om deze spannende wedstrijd te aanschouwen.  De nodige wissels werden door beide ploegen toegepast om de wedstrijd te beïnvloeden. Joost Mellema heeft een aantal keren van plek gewisseld met Dylan Noordhof en ook Gerard Nienhuis mocht met deze stoelendans meedoen. Met nog een kleine tien minuten te gaan werd het verschil dan eindelijk vier goals in het voordeel van OWK. Sjoerd Lap haalde het spreekwoordelijke slot uit de tas om plaats te maken voor de twee punten. DOS-WK richtte zich nog één keer op en het verschil was in een mum van tijd weer twee goals met nog vijf minuten te gaan. Een spannende slotfase met kansen over en weer was aangebroken. De blessuretijd bedroeg maar liefst twee minuten. Sjoerd Lap hield het niet meer en kon alleen nog maar ijsberen langs de lijn. Het publiek stond als negende man achter hun DOS-WK en probeerde hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Gelukkig zat het slot van trainer Lap stevig op de wedstrijd waardoor de goed fluitende leidsman affloot bij een stand van 17-19.

Volgende week zondag, 15 oktober, speelt OWK 2 haar laatste veldwedstrijd voordat de zaal wordt opgezocht. De wedstrijd wordt gespeeld tegen ZKC’19 2 en start om 13:00 in Oostwold. Bij winst is OWK 2 “Herbstmeister.