Zes OWK juryvoorzitters gecertificeerd, nu nog oefenen!

Zes OWK juryvoorzitters gecertificeerd, nu nog oefenen!Met een zestal OWK-ers (Jan Batteram, Marjo Hoetjer, Jolanda Lap, Sjoerd Lap, Pieter Noordhof, en Anja de Vries) werd afgelopen donderdagavond 12 oktober afgereisd naar Drachten voor de voorlichtingsavond van de KNKV voor juryvoorzitters.

In een overvolle kantine van kv Drachten, werd door de bond de cursusmap toegelicht. De taken van de juryvoorzitter en de taken van de schotklokker en tijdwaarnemer, kwamen naar voren.

Hoewel de spreker met goede wil de avond leidde, zorgde de ontvangen informatie er regelmatig voor dat de toehoorders het even op internet moesten verifiëren. De cursusmap zelf gaf namelijk niet een mooie korte blik van de echt benodigde informatie voor het uitvoeren van deze taken.

Zes OWK juryvoorzitters gecertificeerd, nu nog oefenen!Al snel kon geconcludeerd worden dat deze taken gewoon in de praktijk geoefend moeten worden. Het zes-tal zal dan ook de oefenwedstrijden van de selectie hiervoor gebruiken en hopen op enig begrip tijdens de eerste competitiewedstrijden. Want ook dan zal de jurytafel er vast wel een paar keer naast zitten.

Inmiddels hebben de zes hun juryvoorzitterscertficaat en zijn dan ook gerechtigd de jurytafel te leiden. De schotklokker en tijdwaarnemer hebben theoretisch geen certificaat nodig en iedereen kan deze functie dan ook uitvoeren. Goede kennis van de regels en de juiste handelingen voor de taak van schotklokker en tijdwaarnemer is hiervoor wel belangrijk. De juryvoorzitter kan hier ook bij helpen.

Zes OWK juryvoorzitters gecertificeerd, nu nog oefenen!De invulling en planning van de jurytafel zal net als alle vrijwilligerstaken ook opgenomen worden op de site.

Afdrukken