Herbstmeister OWK 2 ongeslagen de zaal in

Het tweede mocht in de eerste oefenwedstrijd van het jaar al aantreden tegen ZKC'19 2. In deze wedstrijd werd weinig weerstand geboden en werd met 4-24 gewonnen. Men zou weer een makkelijke overwinning voor OWK verwachten, echter de resultaten van ZKC'19 2 in de competitie lieten een heel ander beeld zien. ZKC'19 2 had nog maar één keer verloren en stond lange tijd samen met OWK en Mid-Fryslân bovenaan in de reserve 2e klasse. Een mooi affiche dus, met twee teams die aan elkaar gewaagd lijken.

De coach Sjoerd Lap, niet geheel fit, benadrukte in de voorbespreking dan ook dat zijn ploeg aan de bak moest. De omstandigheden waren uiterst gunstig. Een zonnetje en een graadje of 20. En dit in oktober. De spelers hadden er ook veel zin in, dus dit moest een mooie afsluiter worden van de 1e helft van het veldseizoen.

Iedereen begon vol goede moed aan de wedstrijd. Er werd snel gescoord, twee keer zelfs, door ZKC'19. Twee strafworpen die OWK knullig tegen krijgt. De scheidsrechter liet meteen blijken dat hij het kort wilde houden en floot strak. OWK kwam snel weer op 2-2 door scores van Gerard Nienhuis en Femke Sikkema. Daarna ging het gelijk op tussen de twee teams. Er werden veel vrije ballen en strafworpen gegeven, waar OWK beter gebruik van maakte dan ZKC'19. OWK liep daardoor uit tot 8-4. Toen de eerste helft bijna op zijn einde was kwam ZKC'19 nog terug tot 8-6, maar OWK zette de ruststand op 10-6 na twee goede aanvallen.

In de rust werd door Sjoerd Lap aangegeven dat er drie schepjes bovenop mochten de tweede helft en dat OWK niet liet zien dat ze kampioenskandidaat waren. De tweede helft moest iedereen er meer energie in gooien, scherper schieten en kansen selecteren.

Vol goede moed begon de CINX formatie aan de tweede helft. Binnen een aantal minuten kwam ZKC'19 weer erg dichtbij, 11-10. Toen er een tijd niet gescoord werd door beide partijen besloot OWK te wisselen. Er moest wat veranderen! Na de wissels kwam OWK langzamerhand weer wat op gang. ZKC'19 kwam moeilijk meer tot scoren en OWK kwam er steeds beter in. De scherpte was er weer waardoor er uitgelopen werd tot 20-12. Een terechte uitslag, maar niet een wedstrijd waar OWK 2 van tevoren op had gehoopt.

Met deze winst pakt OWK de volle buit uit de eerste zeven wedstrijden van dit veldseizoen. Hiermee heeft OWK 2 twee punten voorsprong op Mid-Fryslân 4 en zes punten voorsprong op de tegenstander van vandaag ZKC ’19 2. ZKC'19 heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Op zondag 12 november beginnen wij met de zaalcompetitie. Dit keer in de reserve 1e klasse. Mid-Fryslân 2 zal dan de tegenstander zijn in de Rodenburghal te Leek om 13:00. Maar eerst zal de selectie van OWK oefenen tegen Sparta Zwolle op 28 oktober. OWK 2 speelt om 13:00 en OWK 1 om 14:30 in Zwolle.