Pre Challenge met twee combiteamspelers in Groningen U15

Donderdag 16 oktober stond het eerste Pre-Challenge toernooi voor de talenten van Groningen U13 en U15 op het programma. Na maar één training werden de spelers en speelsters direct in het diepe gegooid. Bij U13 was Sem Visser (Combi C1) geselecteerd, maar was afwezig in verband met een geplande vakantie. Bij U15 speelden Jorien Postma (Combi B1) en Marit Kant (Combi B1).

De dag startte voor alle talenten met het voorstellen. Naast Groningen kwamen ook Friesland, Drenthe, Het Oosten en Noord-West U13 en U15 in actie.

Na het voorstellen was het de beurt aan Marit en Jorien. Zij speelden tegen Drenthe U15. Een lastige wedstrijd. Marit en Jorien begonnen beiden aan de kant, in de rust kwam Jorien binnen de lijnen. Met nog negen minuten te spelen stond er een 13-2 tussenstand op het bord. De teller stopte bij 20-3.

In de tweede wedstrijd van Groningen U15 spelen Jorien en Marit beiden. Er wordt gerust met een 1-4 achterstand. De meiden spelen goed in de wedstrijd tegen Friesland U15. Het team kon echter geen vuist maken tegen de Friezen en verloor uiteindelijk met 4-10.

Groningen U15 speelde haar derde wedstrijd tegen Het Oosten. Jorien mocht in de basis beginnen en Marit begint als wissel. Er wordt gerust met 4-1. Groningen weet in de tweede helft nog wel twee keer het gat van de korf te vinden, maar Het Oosten heeft hier meer gemak in en wint met 9-3.

De laatste wedstrijd van U15 is tegen Noord-West U15. Een pittige laatste wedstrijd, waarbij Marit in het veld begint en Jorien aan de kant. De Groningers gaan met 2-9 rusten. Ook in de tweede helft kunnen zij het gat van de korf niet gemakkelijk vinden. Met een eindstand van 4-18 wordt het toernooi afgesloten. Op naar het eindejaarstoernooi in Dordrecht op 2 januari, en daarvoor is er nog genoeg tijd om lekker te trainen en samen te spelen.