OWK 2 en Mid Fryslan 2 gaven elkaar weinig ruimte in de sfeervolle Rodenburghal

OWK 2 en Mid Fryslan 2 gaven elkaar weinig ruimte in de sfeervolle RodenburghalZondag 12 november stond voor het vorig jaar gepromoveerde OWK 2 de eerste zaalwedstrijd in de 1e klasse op het programma. Tegenstander tijdens deze vuurdoop was Mid-Fryslân 2, op het veld koploper in deze klasse. In een sfeervolle Rodenburghal werd er om 13:00 begonnen aan het zaalseizoen.

Na tien minuten was het OWK, die een voorsprong van twee doelpunten kon nemen, dit was gelijk het grootste verschil wat er vandaag op het scorebord zou staan. Al snel was duidelijk dat OWK 2 nog even aan de zaal en de vaksamenstelling moest wennen. Verdedigend stond het echter goed, waardoor de tegenstander niet uit kon lopen. Via een 6-6 tussenstand werd er bij de rust tegen een 8-9 achterstand aangekeken.
Na rust werd er via een aantal wissels geprobeerd een voorsprong te forceren en de wedstrijd over de streep te trekken.

OWK wist sterk terug te komen tot 12-12, waarna een spannende slotfase aan zou breken. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, en even leek het erop dat de tegenstander uit Grou vandaag de gelukkige zou zijn en de twee punten mee naar huis zou nemen. Toch wist OWK in de slotseconden nog een kansje te scoren, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een 18-18 eindstand.

Voor OWK zeker een gewonnen punt, maar ook een wedstrijd waardoor er met vertrouwen kan worden gekeken naar de rest van het zaalseizoen.

Volgende week zal er tijdens de uitwedstrijd tegen SCO 3 gestreden worden om de ongeslagen status te behouden. Er wordt gestart op zondag 19 november om 13:10 in Wolvega.