Daadkracht en eenheid zorgt voor mooie winst OWK 2 in 1e klasse

Daadkracht en eenheid zorgt opnieuw voor winst OWK 2 in 1e klasseZondag 19 november stond voor OWK 2 het treffen tegen SCO 3 in Wolvega op het programma. Vooraf was niet heel erg veel bekend over de Friese ploeg behalve dat de selectie op resp. hoofdklasse en reserve overgangsklasse niveau speelt. Dat het tegen de afvallers uit deze beide teams niet makkelijk ging worden was vooraf wel duidelijk.

Meteen bij de start van de wedstrijd werd duidelijk dat SCO zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. Vooral de heren schoten van grote afstand met scherp, waardoor het jonge team van coach Sjoerd Lap al binnen vijf minuten tegen een 4-1 achterstand aankeek.

Gelukkig heeft OWK 2, die dit zaalseizoen gepromoveerd is naar de 1e klasse, de laatste tijd bewezen dat ze stappen heeft gemaakt en liet het zich niet van de wijs brengen. OWK 2 kwam snel terug tot 6-5 en leek zich te herpakken. Het toch al hoge tempo van SCO ging hierdoor nog een tandje hoger. Met drie snelle goals leken ze een gaatje geslagen te hebben richting de rust. Toch bleef OWK strijdlustig en kalm haar kansen afwachten en vooral maken. De kleedkamers werden opgezocht met een ruststand van 12-10 in het voordeel van SCO.

In de rust werd er door coach Sjoerd Lap op gehamerd dat er een tandje bij moest, maar dat er absoluut niet verloren hoefde te worden. De strijdbare sfeer in de kleedkamer deed veel verwachten voor het vervolg.

De 2e helft startte OWK gedreven en slim, maar ook SCO bleef scoren waardoor het gaatje van voor rust maar moeilijk gedicht werd. Na stuivertje wisselen qua goals leek bij 15-15 SCO vermoeid te worden. De heren die in de 1e helft nog zo scherp schoten leken hun kruit letterlijk verschoten te hebben en OWK rook bloed en. Van 15-15 werd het met zeer sterk spel 16-20 en dit bleek voor SCO de genadeklap. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 18-22 eindstand en konden de punten verdiend mee naar Oostwold worden genomen.

De CINX formatie heeft deze middag laten zien dat wanneer er met en voor elkaar geknokt wordt, dit team absoluut thuishoort in de 1e klasse en het menig ploeg als promovendus zeer lastig zal gaan maken. Drie punten uit twee wedstrijden geeft vertrouwen richting de rest van het seizoen, te beginnen met de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd staat dit keer gepland op een zaterdagavond, namelijk 25 november om 20:45 in de Rodenburghal. We hopen natuurlijk weer op veel supporters die samen met ons de strijd aangaan tegen Heerenveen 3!