OWK 2 pakt opnieuw punten en mag zich koploper noemen in de 1e klasse poule

Na de knappe teamprestatie en winst vorige week op SCO 3, mocht OWK 2 dit keer op zaterdagavond aantreden tegen Heerenveen 3. Vooraf was over deze ploeg bekend dat ze nog geen punten hadden gehaald, maar dat de uitslagen waarmee verloren werd reden gaven om aan te nemen dat het een niet te onderschatten ploeg was.

Nadat buurvereniging Sparta, twee partijen verloor tegen het Friese De Graneat, was aan OWK 2 de taak om twee punten te halen tegen een Friese ploeg. Het was echter Heerenveen dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Al snel trok Femke Sikkema de stand gelijk en daarna was het wederom een beginfase waarin, net als vorige week, de doelpunten om en om vielen. Na de 3-3 was het echter OWK wat, onder aanvoering van vooral Arjan Kiewiet, die deze avond “hot” bleek te zijn, een gaatje wist te slaan naar 9-4. Aanvallend vielen in het eerste aanvalsvak de goals wat moeizamer, maar verdedigend zat de boel goed op slot en waardoor gerust werd met een verdiende 11-7.

In de rust werd er door coach Sjoerd Lap op gehamerd dat er nog niets gewonnen was en dat er op deze manier door moest worden gespeeld. De puntjes op de i zetten en vooral overtuiging en vertrouwen in het schot blijven houden.

Na rust bleek Heerenveen inderdaad nog niet verslagen, want ondanks de goede scores aan OWK-zijde, kroop de Friese ploeg langzamerhand terug tot een gaatje van twee bij een stand van 14-12. OWK bleef echter volharden in het spelen van snel en dynamisch korfbal waar de tegenstander bij vlagen veel moeite mee had. Van 14-12 werd het gat al snel uitgebreid naar een zes doelpuntenten voorsprong, 21-15.  Dit gat kwam Heerenveen niet meer te boven. In de laatste tien minuten kwamen junioren Joost Mellema en Dylan Noordhof binnen de lijnen. Dylan stapte de lijnen binnen en wist direct te scoren en Joost maakte direct optimaal gebruik van zijn lengte en schotkracht. Kortom de twee laten zien dat zij lekker mee kunnen in het niveau.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten bij een stand van 25-18 en konden de punten opnieuw in de rode OWK tas gestoken worden.

Na drie wedstrijden gespeeld te hebben staat Promovendus en tweede team van de CINX-formatie, op een verdiende eerste plaats in de poule. Een zeer knappe prestatie, die hopelijk vervolg krijgt aanstaande zondag tijdens de uitwedstrijd naar het onbekende HKV/Ons Eibernest in Den Haag, hier wordt om 15:00 gestart.