Jonge talenten van Groningen U13 oefenen in Rodenburghal tegen Combi C1

Oefenwedstrijd Groningen U13 - Combi C1Dankzij Ineke Bergsma een leuk verslag en foto's op de kv Sparta site. We hebben het verslag en de foto's een klein beetje aangepast om het geschikt te maken voor de OWK-site en -lezers.

Woensdag 29 november oefende Groningen U13 met U13-spelers Jun Batteram van OWK D1 en Sem Visser van de Combi C1, tegen de Combi C1 van OWK, Rodenburg en Sparta. Na de moeizame Pre-Challenge in Stiens en een aantal trainingen, stond vandaag de eerste oefenwedstrijd voor de jonge spelers van U13 op het programma. Extra leuk omdat Groningen U13 met verschillende OWK-ers, Spartanen en Combi-teamselers het vandaag op gingen nemen tegen ons eigen combiteam C1.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Jolanda Lap, opende Anne Krul de score namens de Combi C1. Niet veel later weet Groningen U13 via een kansje de stand gelijk te trekken, 1-1. Combi C1 heeft veel overwicht in de rebound en kan hierdoor makkelijk een aantal keer achter elkaar schieten.

Via een mooie uitstapbal en een afstandschot, beide van Iris van Loo, wordt de stand op 1-3 gezet, in het voordeel van de Combi C1. Daarna scoort Mila Aguila Sevilla twee keer met een doorloopbal, 1-5.

De jonge Groningers doen het goed en weten via een mooi uitgespeelde kans een antwoord te geven op het voortvarende Combi C1 en de 2-5 te scoren.

Combi C1 heeft over het gehele team veel lengtevoordeel en kan elkaar hierdoor extra goed vinden. Met twee doorloopballen van Lara Bouma en Mirthe Norden wordt het gat snel groter, 2-7. Maar ook de Groninger U13 talenten, spelend in het groen, creëren steeds meer kansen. Vanuit een goede aangeef wordt het 3-7 en blijven ze de C1 volgen.

Lara Bouma weet opnieuw te scoren en maakt de 3-8. namens Combi C1. Ondanks goed verdedigen van Groningen U13 weet Madelon Keun een gaatje te vinden en maakt haar doelpoging mooi af, 3-9.

Met nog vijftien minuten te gaan doet Groningen U13 erg haar best. Met veel inzet wordt de Combi C1 beter weerhouden om te scoren. De lange dames van de Combi C1 blijven door hun lengte moeilijk door Groningen U13 te bedwingen. Toch lukt het scoren bij de Combi C1 niet meer en wordt Groningen U13 beloont voor hun harde werken. Door een kansje van Carlijn van Wijk wordt de eindstand 3-10 en fluit scheidsrechter Jolanda Lap deze leuke oefenwedstrijd af.

Een mooie oefenwedstrijd waar weer veel geleerd is en waar Groningen U13 zeker laat zien dat zij er wel komen.

meer foto's van Ineke Bergsma

Afdrukken