De kraker tegen HKV/Ons Eibernest 3

De kraker tegen HKV/Ons Eibernest 3Op zondag 3 december mocht het 2e team van OWK naar Den Haag afreizen om het op te nemen tegen HKV/Ons Eibernest 3. De tegenstander had tot nog toe twee punten behaald, maar al twee sterke tegenstanders gehad, namelijk Groen Geel 3 en AW/DTV 3. OWK 2 wist dus dat het haar borst nat kon maken. OWK heeft na een goede start vijf punten behaald uit drie wedstrijden. Een prima resultaat voor het 2e team van de CINX formatie.

In één busje en een auto werd de reis naar Den Haag begonnen. Door wat kleine files en een (iets te lange) koffiepauze, kwam het 2e om half 3 aan in Den Haag, waar om drie uur gespeeld moest worden. Na een motiverende speech van coach S. Lap, waarin naar voren kwam dat van onderschatting geen sprake mocht zijn, kon de warming-up beginnen. Na twee minuten inschieten kon de wedstrijd ook al beginnen.

In het begin van de wedstrijd tastte de teams elkaar af, de stand bleef steeds gelijk. Tot OWK in het tweede gedeelte van de eerste helft een gaatje wist te slaan van vier doelpunten. Jammer genoeg konden ze dat niet volhouden tot aan de rust, waardoor er met 7-7 gerust werd.

In de rust vertelde S. Lap dat hij niet helemaal naar Den Haag gereden was om te verliezen en eigenlijk keken alle spelers er zo tegen aan. In de tweede helft gewoon doorgaan, iets scherper in de afronding en geconcentreerd blijven, dan moet deze pot gewonnen worden.

De tweede helft werd goed gestart met een goal aan de kant van OWK, maar daarna ging de stand weer gelijk op. Het werd een spannende en iets fysiekere wedstrijd, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was meerdere malen op te treden. Het publiek en de spelers van HKV/Ons Eibernest vonden dat dit wel erg vaak gebeurde in het nadeel van hun team en lieten dit ook duidelijk merken. De sporthal in Den Haag werd zo een heksenketel voor OWK, maar ook voor de scheidsrechter. Nadat de scheidsrechter de coach van de Hagenaren vriendelijk verzocht had om het publiek en zijn spelers te kalmeren, wat de coach probeerde, zette een aantal supporters het welbekende liedje ‘lang zal die leven’ in. Hier was de scheidsrechter niet van gediend en hij staakte de wedstrijd bij een stand van 10-12.

Beide teams vonden dit ietwat overdreven De Oostwolmers waren zich ervan bewust dat als deze wedstrijd overgespeeld moest worden, er voor zeven minuten opnieuw richting Den Haag gereden zou moeten worden. De coach van OWK wist de scheidsrechter dit duidelijk te maken, waarop de scheidsrechter op één voorwaarde: dat al het publiek naar de kantine zou gaan, de wedstrijd zou hervatten. Dit schoot bij menig Hagenees supporter in het verkeerde keelgat. Het duurde dan ook wel even voordat de wedstrijd weer ingefloten kon worden. Het werden nog een lange en spannende zeven minuten, waarin het verschil wel steeds twee doelpunten zou blijven in het voordeel van OWK. Uiteindelijk werden de punten uit het vuur gesleept met een eindstand van 12-14! Erg belangrijke punten voor het tweede van OWK en voor de teamgeest. Want het was een lange terugreis geworden als deze wedstrijd verloren was.

Maar niks was minder waar! En zoals OWK betaamd, werd dit gevierd in de kantine. Waar de spanningen hoog opliepen tussen de scheidsrechter en de Haagse supporters, konden de Oostwolmers het maar wat goed vinden met deze mensen. Het was nog lang gezellig in de kantine (en de kleedkamer) totdat de spelers vriendelijk, doch dringend, verzocht werden het gebouw te verlaten. Het feestje werd voortgezet in de busjes met een klein pilsje.

Voordat de selectie weer terug kwam in Oostwold werd er gegeten in de pizzeria in Lemmer. Het schijnt dat je honger krijgt van zo’n spannende wedstrijd, want er waren spelers die na twee pizza’s nog niet genoeg hadden. Kortom, een spannende, gezellige, bijzondere en heerlijke zondagmiddag/avond in december.

Volgend weekend staat Groen Geel op het programma. Deze belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 met slechts een put achterstand, zal plaatsvinden op zondag 10 december om 13:10 in de Rodenburghal te Leek.